Püf Noktaları Bahçenizi selden nasıl korursunuz?

Bahçenizi selden nasıl korursunuz?

24.06.2021 - 11:51 | Son Güncellenme:

Küresel ısınma nedeniyle artık bir anda sağanak yağışlarla, dolularla karşı karşıya gelebiliyoruz. Şiddetli yağmurlar bahçenizi sular altında bırakabilir. Bu yazımızda ne gibi tedbirler alabileceğinize dair önerilerimizi bulabilirsiniz.

Bahçenizi selden nasıl korursunuz

Mevsimsel gök gürültülü sağanak yağışların neden olduğu hasarla nasıl başa çıkacağınızı biliyor musunuz? Bahçenizin nasıl sular altında kalmasını engelleyebilirsiniz?

Haberin Devamı

Hasar meydana geldiğinde, ilk adım fazla suyun su basmayan başka bir alana tahliye edilmesidir. Delikli drenaj borularının döşenmesini sağlarsanız bahçenizi sular altında olmaktan kurtarabilirsiniz. Durumun tekrar olmasını önlemek için çimen, taş veya küçük çakıllar döşenmesini tercih edebilirsiniz. Ayrıca, su sızmasını destekleyen doğal pompalı çitlerin ve setlerin oluşturulmasını tercih edebilirsiniz.

Evin bir duvarına yaslanan yağmur borusu üzerine monte edilmiş bir kollektör aşırı yağmur suyunun toplanmasına yardımcı olur. Takmak için tek yapmanız gereken oluğu delmek ve depo dolduğunda yağmur suyunu drenaj ağına geri döndürmek için bir musluk takmak. Atık, oluğun başlangıcına, baypas menholüne veya tank kollektörüne monte edilmiş bir kaydırıcı ile filtrelenir. 250 ila 1.300 L kapasiteli bu duvar tankları, basit polietilen tanklardan klasik şekillere (varil, silindirik, dikdörtgen tanklar vb.) veya daha farklı tasarımlara sahip (amfora, sütun, XXL saksı vb.) dekoratif unsurlar olarak mevcuttur. Tanklar, daha fazla kapasite sağlamak için üst veya alt bağlantı ile eşleştirilebilir. Su bir musluktan veya tankın altındaki tahliye vanasına bir hortum bağlanarak alınır. Hortuma bağlı küçük bir pompa, top tipi bir sprinkler için daha fazla akış sağlar. Dikkatli olun, yer üstü tankları yaz aylarındaki sıcaklık artışı yosun ve mikroorganizmaların gelişmesine elverişli ortam yaratır.