Dekorasyon Stüdyo Dairenizi Dekore Ederken Bu Hataları Yapmayın!

Stüdyo Dairenizi Dekore Ederken Bu Hataları Yapmayın!

Son Güncellenme:

.

Stüdyo Dairenizi Dekore Ederken Bu Hataları Yapmayın

Minik, kutu gibi bir ev her hali ile sevimli görünüyor olabilir. Ancak onu dekore etmek ve aynı zamanda işlevsel olmasını sağlamak bazen pek de kolay değildir ve stüdyo daire dekorasyon hataları, yaşam alanını tam anlamıyla yaşanmaz hale getirebilir. Çoğu zaman yatma, oturma ve yemek pişirme alanlarının aynı anda ve birbirinden etkilenmeyecek şekilde döşenmesi sorun yaratabilir. Sık yapılan hataları sakın siz de yapmayın! Böylece küçük stüdyo dairenizin her bir alanını en uygun şekilde kullanıp dekoratif seçenekleri de el altında bulundurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Stüdyo dairenin kabusu: sıkış sıkış eşya düzenlemeleri

Stüdyo Dairenizi Dekore Ederken Bu Hataları Yapmayın

Öğrenciler, bekarlar veya yeni evliler için oldukça sık tercih edilen bir seçenek olan 1+0 daireler, hem mutfak hem yatak odası hem de oturma odası olma özelliği gösterdiği için, böyle bir evi dekore etmek oldukça meşakkatli olabilir. Özellikle yaşam alanını kısıtlamak böyle bir dairede çoğu zaman kaçınılmaz hale gelebilir. Yan yana duran koltuklar, onların hemen önünde duran bir masa, üstüne üstlük bir de yatak... Tek bir odanın içinde eşyalar arasında boğulmak, stüdyo daire için oldukça olası. Ancak bu sorunu, yaptırabileceğiniz yüksek bir ranza yardımı ile çözebilir ve iç içe geçmiş birleşik mobilyalar kullanarak alan yaratabilirsiniz.

Depolama sorunu: eve sığamamak

Stüdyo Dairenizi Dekore Ederken Bu Hataları Yapmayın

Stüdyo daire dekorasyon hataları arasında kuşkusuz ki en büyük etken gardıroplar ve depolama alanları. Küçücük bir ev için yapılacak en yanlış seçimlerden biri, büyük bir dolap kullanmaya çalışmaktır. Ancak dolapsız kalınan durumlarda da ortaya bir diğer sorun, yani sahip olduğunuz eşyaları bir türlü düzenleyememek ortaya çıkar. Bu nedenle depolama sorununu çok daha akıllı yöntemler ile çözmeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntemlere uygun olarak bazalı yataklar, sandıklı koltuklar ve sizin bile tasarlayabileceğiniz dolaplı ranza yataklardan yararlanabilirsiniz. Böylece evinizde fazladan depolama alanı yaratabilir, bu esnada da kalabalık ve boğucu görüntülerden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Özel alanlara yer yok: hem oturma hem yatak odası

Stüdyo Dairenizi Dekore Ederken Bu Hataları Yapmayın

Stüdyo daire dekorasyon hataları arasında bir diğeri ise uyuma alanının fazlaca göz önünde kalmasıdır. Ancak küçücük bir alana pek fazla eşya sığdırılamayacağı göz önüne alınırsa, yatma alanınızı daha özel hale getirebilmek için çok daha yaratıcı çözümlere ihtiyaç duyacağınız kesindir. Yüksek ayaklı, merdivenli bir yatak yaptırmak, tek katlı eviniz içinde asma katta bir odaya sahip olduğunuz hissine kapılmanızı sağlayabilir. Bu şekilde uyuma alanınızı bir şekilde yaşam alanı içinden çıkarma şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca ranzanın tasarımını en iyi şekilde yaptırıp kendinize yeni yaşam ve depolama alanları oluşturmanız da mümkün.