Dekorasyon Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız?

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız?

Son Güncellenme:

.

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız

Tatil hazırlığı yapmak, keyifli bir süreç olsa da bavul toplamak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle de küçük çocuğu olan aileler için çocukların tatil boyunca ihtiyaç duyabilecekleri eşyaları, ilaçları ve oyuncakları tek bir bavula sığdırmak oldukça zordur. Fakat az yer kaplayan kıyafet katlama teknikleri ve ufak püf noktaları uygulanarak bavullara kapasitlerinden çok daha fazla eşya sığdırmak mümkündür.

Haberin Devamı

Kıyafetlerinizi Rulo Halinde Bavula Yerleştirin

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız

Tatile çıkarken yanınıza alacağınız tişört, penye bluz, pantolon, şort, tayt, hırka gibi kolay kolay kırışmayan, ince kıyafetlerinizi katlayıp üst üste dizmek yerine rulo şeklinde bavulunuza yerleştirerek yerden tasarruf edebilirsiniz. Aynı yöntemle havlu, çarşaf gibi eşyaların da daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Hangi gün ne giyeceğinizi önceden planladıysanız kıyafetlerinizi bu doğrultuda gruplandırabilirsiniz. Örneğin birlikte kullanmayı düşündüğünüz pantolonun içine tişörtünüzü sarıp rulo halinde bavula koyabilirsiniz. Çoraplarınızı ayakkabıların içine yerleştirebilir, diğer eşyalarınızı kirletmemesi için ayakkabılarınıza galoş veya duş bonesi geçirebilirsiniz.

Likit Kozmetik Malzemelerini Küçük Ambalajlara Doldurun

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız

Tüm kozmetik ürünlerini şişeleri ve ambalajlarıyla bavula sığdırmak zor olabilir. Şampuan, duş jeli, kolonya, parfüm gibi sıvı formdaki ürünler seyahat sırasında ambalajlarından akarak bavuldaki diğer eşyalarınızı lekeleyebilir. Hem bavulunuzda diğer eşyalara daha çok yer açmak hem de sızıntı riskini ortadan kaldırmak için likit kozmetik ürünlerin seyahat boylarını satın alabilir veya mevcut ürünleri daha ufak şişelere doldurarak bavulunuza yerleştirebilirsiniz. Şişelerin kapağının altına streç film sararak veya ürünleri naylon poşetlere yerleştirerek sızıntıları önleyebilirsiniz. Fondöten, krem gibi ürünleri küçük lens kutularına az miktarda doldurarak çantanızda taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Takılarınız İçin Alternatif Depolama Yöntemleri Deneyin

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız

Yanınıza alacağınız takıların kaybolmasını ve zincirli aksesuarların birbirine dolaşmasını istemiyorsanız takılarınızı türlerine göre minik kutulara yerleştirebilirsiniz. Örneğin; küpelerinizi ve yüzüklerinizi ilaç kutularında taşıyabilirsiniz. Bileklik, kolye gibi takıları plastik pipetlerin içinde muhafaza ederek dolaşmasını önleyebilirsiniz. Saç tokalarını ve bilezikleri rulo haline getirdiğiniz tişörtlerin üzerine geçirerek bavulunuzda yer tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Çocuklarınızın Oyuncaklarını Vakumlu Torbalara Yerleştirin

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız

Tatile çıkmaya karar verdiğinizde çocuklarınız en sevdikleri oyuncakları veya kendi yastıklarını yanlarına almakta ısrarcı olabilir. Fakat bu eşyalar bavulda çok fazla yer kaplar. Bunun için pelüş oyuncak, pike, yastık gibi dolgulu eşyaları vakumlayarak bavula yerleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kişisel Temizlik Malzemelerini Steril Bir Şekilde Taşıyın

Tatile Çıkarken Bavulunuzu Nasıl Toplamalısınız

Bavul toplama aşamasında bebek bezi, iç çamaşırı, ıslak mendil, diş fırçası, ped gibi hijyenik tutulması gereken malzemeleri bavula gelişigüzel yerleştirmek, bu ürünlerin kirlenmesine yol açabilir. Bu tür eşyaların steril kalmasını sağlamak için buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Kıyafet, aksesuar, ayakkabı ve kişisel temizlik malzemelerini bavulun farklı bölümlerine yerleştirerek birbirlerine temas etmelerini engelleyebilirsiniz.