Dekorasyon Yılbaşı Ruhunu Evinize Yansıtacak 7 Dekorasyon Önerisi

Yılbaşı Ruhunu Evinize Yansıtacak 7 Dekorasyon Önerisi

Son Güncellenme:

.

Yılbaşı Ruhunu Evinize Yansıtacak 7 Dekorasyon Önerisi

Dekorasyona büyük bir aşk duyan, renklerle haşır neşir olmaya bayılan konuk yazarımız

Haberin Devamı
Dekorolog

bu yazıyı sizin için hazırladı. Her şeye rağmen üstüne düşen görevi yapıyor zaman. Geçiyor. Yeni bir yılı getiriyor bizlere. Eskiyen yılın muhasebesini yaptığımız şu günlerde yeni başlangıçlara hazırlıyor bizleri. Tabii bu arada biz de onun için hazırlanıyoruz. Sokakları, caddeleri süslüyoruz. Sevdiklerimize hediyeler alıyoruz. Beklentilerimizden uzun listeler yapıyoruz. Peki ya evimizi yılbaşına hazırlıyor muyuz? Yeni yıla az bir zaman kala evde yapacağınız ufak değişikliklerle yılbaşı ruhunu evinize yansıtmanız mümkün. Yapmanız gereken tek şey sizler için derlediğim önerilere kulak vermek ve dekorasyonda yılbaşı hazırlıklarına başlamak.

Ağaçsız yılbaşı düşünülemez!

İster bir yılbaşı ağacı alın, isterseniz yaratıcılığınızı kullanarak kendi yılbaşı ağacınızı kendiniz yapın; ama yeni yılı sakın ağaçsız karşılamayın. Çünkü yılbaşı demek, ağaç süslemek demek. Evde yeni yıl atmosferini yaşatmak istiyorsanız; ilk yapmanız gereken şeylerden biri sembolik bile olsa bir ağaç figürüne evinizin bir köşesinde yer vermeniz olacaktır.

Haberin Devamı

Yılbaşı simgelerini unutmayın!

Bize yılbaşını hatırlatan bazı simgeler vardır. Yılbaşı deyince aklımıza ilk onlar gelir. Ren geyiği, çam ağacı, Noel Baba gibi… Siz de yılbaşı ruhunu evinize yansıtmak için bu sembollerden yardım alabilirsiniz. Belki bir geyik figürlü bibloyu, Noel Baba desenli yastığı dekorasyona dahil edebilirsiniz.

Kozalaklardan yardım alın.

Kış dekorasyonunun küçük ama en önemli yardımcılarından biri olan kozalaklar evinize yılbaşı ruhunu yansıtacak bir başka unsurdur. Kozalakları dekoratif aksesuar olarak evinizin istediğiniz bölümünde kullanabilir, böylece yılbaşına atıfta bulunarak dekorasyonu yeni yıla hazır hale getirebilirsiniz.

Kırmızı rengi bolca kullanın.

Bildiğiniz üzere yılbaşının kendine ait özel bir rengi var. Kırmızı! Aslında konu dekorasyon olunca bu rengi yeşil ve beyaz ile kombinleyebileceğimizi unutmamak gerekir. Ancak yine de başrol kırmızıya ait. Hâl böyle olunca evdeki yılbaşı hazırlıklarında da en çok kırmızı rengi kullanmak en doğru tercihlerden biri oluyor.

Yılbaşı çiçeği kokinaları unutmayın.

Yılbaşı çiçeği olarak da bilinen kokinalara da evde yer vermeyi unutmayın. İster kokinalardan kapı çelengi yapın, isterseniz sadece vazonuza koyun; ama bu özel çiçek sayesinde yılbaşı ruhunu tam anlamıyla evinize taşıyabileceğinizi unutmayın.

Haberin Devamı

Kırlentleri değiştirin.

Dekorasyonda ufak değişikliklerle büyük sonuçlar elde etmek ve üstelik bunu fazla para harcamadan yapmak istiyorsanız; ilk aklınıza gelecek şeylerden biri kırlent kılıflarını yenilemek olmalı. Salonun bir anda tüm havasını değiştiren kırlentleri, yılbaşı temasına uygun şekilde tercih ederek yeni yıla evinizi hazırlamanız mümkün.

Çorapları duvara asın.

Evde yılbaşı ruhunu yaşatmak için yapabileceğiniz birçok süsleme var. Çorapları duvara asmak da bunlardan bir tanesi. Evet, belki şömine başına asılan çoraplar geliyor hep aklımıza ama yaratıcılığımızı kullanıp tüm yılbaşı önerilerini kendi imkanlarımıza göre kullanmak elimizde. Yılbaşı desenli birkaç çorapla hem ucuz hem de farklı bir süsleme yapabileceğinizi unutmayın.