Gündem Emlakçı polis, çete liderini yakaladı

Emlakçı polis, çete liderini yakaladı

01.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Telefon dolandırıcılarına yönelik 10 ilde düzenlenen ‘Son Alo’ operasyonunda firari çete lideri lideri Ahmet Ergün (42) yakalandı.

Emlakçı polis, çete liderini yakaladı

Film gibi bir operasyon yürüten güvenlik güçleri bir ay seyyar satıcı ve emlakçı kılığında yaptığı takiple çetenin liderini kaldığı lüks evin yangın merdiveninde yakaladı. Telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak para isteyip dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 60 kişiyi gözaltına aldıktan sonra çete liderini yakalamak için harekete geçti.

Haberin Devamı

14 milyonluk bloke

Şüphelilerin İstanbul’da sahte çağrı merkezi kurdukları, özel programla aradıkları kişilerin cihazlarında farklı numaralar görünmesini sağladıkları saptandı. Ele geçirilen bir bilgisayarda ise vatandaşlara ait kimlik bilgilerinin olduğu nüfus kayıt programı bulundu. Şebekenin, 15 kişiyi 600 bin lira dolandırdıkları tespit edilirken, şüphelilerin yönlendirmesiyle bankaya 14 milyon lira yatıran 237 kişinin parası ise bloke edilerek kurtarıldı.

Dolandırıcılardan 50’si tutuklanırken, polis firari elebaşı Ahmet Ergün’ü yakalamak için harekete geçti. Şüphelinin nitelikli dolandırıcılıktan 50’den fazla suç kaydının olduğu, bugüne kadar 500 bin liralık vurgun yaptığı saptandı. Şüphelinin, Seyhan ilçesinde lüks daire kiralayıp kaldığını belirledi.

Haberin Devamı

Bir ay boyunca bölgedeki lüks sitelerin çevresinde seyyar satıcı, emlakçı kılığına girerek gözetleme yapan polisler, operasyon için önceki gece sahurda düğmeye bastı. Şüphelinin birinci kattaki evine giden polisler, kapıyı çaldı. Eşiyle evde oturan Ergün, polislerin geldiğini görünce yangın merdiveninden dışarıya çıktı. Ancak merdivenin çıkış kapıları kilitli olunca yakalandı. Ergün, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.