Gündem Emniyete 800 metre uzakta DAEŞ hücre evi

Emniyete 800 metre uzakta DAEŞ hücre evi

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Emniyeti tarafından DAEŞ’e yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’ne 800 metre mesafede bir hücre evi ortaya çıkarıldı. Evde bulunan örgüt üyesi karı koca çiftin gözaltına alındığı operasyonda bir kaleşnikof silah ile 3 el bombası ile bir adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Emniyete 800 metre  uzakta DAEŞ hücre evi

Geçtiğimiz Pazar akşamı emniyet içerisinde bir polis memurunu şehit ettikten sonra kaçarken vurularak ölü ele geçirilen DAEŞ’li teröristin saldırısının ardından örgüte yönelik operasyonlarını artırarak devam ettiren İstanbul TEM polisinin dün sabaha karşı Fatih Kıztaştaşı caddesinde bastığı bir ev örgütün hücreevi çıktı.

Haberin Devamı

Edinilen istihbaratlar doğrultusunda basılan evde bulunan Savaş Kahraman ve eşini gözaltına alan polis, yaptığı ilk soruşturmada örgütün Suriye’deki çatışma bölgelerine gittiğini, silah ve bombaları da buradan temin ederek yurda soktuğunu ve eylem talimatı beklediğini belirledi. Örgütün “yalnız kurt” timlerinde yer alan Kahraman ve eşinin sorgusu devam ediyor.

Emniyete 800 metre  uzakta DAEŞ hücre evi

İnterpol peşindeydi

İstanbul’da yakalanan terör örgütü DAEŞ üyesi Cezayir asıllı Belçika vatandaşı Mehdi A. ve eşi Amina Z.’nin terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle İnterpol tarafından arandıkları ortaya çıktı. Mehdi A., eşiyle 3 yıl önce Belçika’dan Suriye’ye gittikleri ve DAEŞ’in kamplarında kaldıkları belirlendi. Mehdi A.’nın ayrıca 2015’te Fransa’daki 6 terör saldırısının planlayıcısı olan ve bir hücre evinde ölü ele geçirilen DAEŞ’li teröristin de akrabası olduğu belirtildi.

Haberin Devamı