Gündem En uzun hükümlü 1.5 yıldır AYM’yi bekliyor

En uzun hükümlü 1.5 yıldır AYM’yi bekliyor

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 Eylül döneminde cezaevine girdikten sonra 4. yargı paketiyle tahliye olan, ancak daha sonra Yargıtay kararıyla yeniden cezaevine giren Hasan Gülbahar, serbest kalmak için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuruya 1.5 yıldır yanıt verilmediğini belirtti.

En uzun hükümlü 1.5 yıldır AYM’yi bekliyor

Gülbahar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 12 Eylül dönemi kanun ve kararnamelerini kaldırma yönünde açıklama yaptığını anımsatarak, “AYM’nin dosyamı acil kapsamında ele alıp sonuçlandırması için girişim beklentimi ifade etmek istiyorum” dedi.
Gülbahar, TİKKO üyesi olduğu iddiasıyla tutulduğu Tekirdağ Cezaevi’nden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya gönderdiği mektupta, dosyasının bekletilmesi nedeniyle 30 yıllık tutsaklığına iki yıl daha eklendiğini belirterek şunları yazdı: “Başbakan, 12 Eylül’de çıkarılan 500’e yakın kanun ve kararnameyi muhalefetle birlikte ortak çalışarak kaldırma açıklaması yaptı. Biliyorsunuz ben çıkmadan önce 12 Eylül dönemi mahkumiyetini çekenlerden biriydim. Sizden ricam, şayet yasa temizliği çalışması gündeme gelirse özellikle Adalet Bakanlığı bürokratlarına durumumu yansıtıp çözüm aranmasını dile getirmenizdir. Bir de Anayasa Mahkemesi’nin dosyamı acil kapsamda ele alıp sonuçlandırması için girişim beklentimi ifade etmek istiyorum. Sağlığım epey sorunlu.”