En Bir gecelik konaklama 8 bin dolar

Bir gecelik konaklama 8 bin dolar

11.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her yıl yeni tatil yerleri veya tatil anlayışları trend olur. Son dönemde, 'daha özel hizmet alınabilen' oteller gözde. Her odada kişiye özel bir Spa merkezi, çocuklar için dadı, müze, romantik çiftler için özel kamp, çöl manzarası, yağmur ormanlarında yürüyüş, volkanlara tırmanma, şampanya ve yengeçle piknik gibi hizmetler veren otellerde kuyruk var. Ama fiyatlar da öyle az - buz değil. Odaların bir gecelik fiyatı 8 bin dolara kadar çıkıyor

Bir gecelik konaklama 8 bin dolar



Bir gecelik konaklama 8 bin dolar


Dünya jet sosyetesi her yıl yeni tatil yerleri ve mekânlarının peşine düşer. Daha özel hizmet alabilecekleri, daha butik anlayışla açılan ya da değişen oteller, o sezonun gözdesi olur. Bu otelleri trendy hale getirense, sundukları 'kişiye özel ilginç hizmetler.' Büyük ve lüks otelleriyle ünlü Las Vegas'daki The Mansion MGM Hotel, dünyanın sınırlı sayıda zengininin kalabileceği ender, özel yerlerden biri. 16'ncı yüzyıl İtalyan Soylusu Medici'lerin evinden bir kesit yansıtan ve 30 apartman stili villadan oluşan otelde her dairenin ayrı bir kapalı havuzu var. Otelin genelinde ise 14 Spa, sinema odası ve tabii ki büyük bir gazino yer alıyor.
Bu otelin en büyük özelliği aynı zamanda müze olarak da kullanılabilmesi. Bu konaklamalı müzede, Picasso'nun, Fernard Leger ve Henri Matisse gibi ünlü ressamların tabloları yer alıyor. Bir gece konaklayabilmek için ufak bir serveti de gözden çıkarmak gerekiyor. Oda fiyatı 8 bin, villaların fiyatı 15 bin dolar.
Duvarlarla korunmuş çalılıkların arkasında bir tepede yer alan Amman - i Khas Oteli, Hindistan'ın doğal bitki örtüsünün bozulmadığı Rajastan'a 35 km uzaklıkta. Çadırlardan oluşan bir otel. Hava sıcaklığı arttığında çadırlar toplanıyor. Çadır odaların girişinde yemek masasının ve iskemlelerinin bulunduğu bir alan var. Bu alanın dışında kubbe şeklinde dinlenmek için yapılan özel başka bir alan bulunuyor. Çadır kampta müşteriler için özel bir bahçe bulunuyor. Bu bahçede otele gelenler için organik meyve ve sebze yetiştiriliyor. Hava çok soğuk olmadığı sürece genelde bahçede yemek veriliyor. Otele gelenler en az üç günlük rezervasyon yaptırmak zorunda. Otelin bir gecelik ücreti 3 bin dolar.

Şampanya ve yengeçli piknik
Fiji, pekçok çiftin balayı yapmak için tercih ettiği en gözde mekânlardan biri. Adadaki Turtle Island Oteli Fiji tarzı dekorasyonuyla diğerlerinden ayrılıyor. Tahtadan yerler, King - Size yatakların yer aldığı otel odalarının herbirinde birer kişiye özel Spa bulunuyor. Zengin Fransız şaraplarının renklendirdiği gurme yemeklerden oluşan Turtle Island'ın mönüsünden yine de yemek istemeyenler için, şampanya ve yengeç eşliğinde piknik sepeti de sunuluyor. Rüzgar sörfü, atçılık, dağda bisiklet, gün batımı eşliğinde tekne keyfinin yapılabileceği Turtle Island'da çocuklu aileler için 'dadı' servisi de var. Turtle Island'ın bir gecelik fiyatı bin 975 dolar.

Kamp gibi otel
Güney Afrika'daki Londolozi Privale Game Reserve, çok lüks ve egzotik beş özel kamptan oluşuyor. 'Bataleur' adlı kampta, havuz, çok geniş bir şarap kavı ve alışveriş merkezi bulunuyor. 'Tree' adlı küçük kampta odalar çöl manzarasına bakıyor. Üçüncü kamp romantik çiftler için düşünülmüş. Safari Lange kampı doğa ve macera tutkunlarının tercih ettiği bir kamp. Afrika'nın en gizemli ve vahşi hayatının bulunduğu bir vadide, Londolazzi'de farklı kamplardaki suitlerin fiyatı, 2 bin 600 dolar.

Yağmur ormanlarında yürüyüş
Hotel Le Toiny, ST. Barthelemy Adası'nın kuzeyinde. Muhteşem bir doğanın içinde yer alan bu butik otele gelenler yağmur ormanlarında yürüme, volkanlara tırmanma, su altına dalma şansına sahip. 14 kulübe şeklinde tasarlanmış suit odalardan oluşuyor. Bu suitler de ana villa ve iki bungolovdan oluşuyor. Doğanın keşfine çıkmak isteyenler için de her suitte bir bisiklet yer alıyor. Le Toiny'de üç yatak odalı suitlerin bir gecelik fiyatı 2 bin 900 dolar.





BUSINESS