En Evin küçük kızı büyüdü kendi şirketini kurdu

Evin küçük kızı büyüdü kendi şirketini kurdu

21.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güliz Kanuni Tunçay'ın tek isteği babasının fabrikasında, kimyevi madde kokuları içinde hayatını geçirmekti. Ancak, çalışanlara eğitim mekânı ararken bütün planları değişiverdi. O şimdi bir restoran ve catering şirketi sahibi

Evin küçük kızı büyüdü kendi şirketini kurdu





Güliz Kanuni Tunçay, Babası, "Mezun olmadan işe başlaman hatta evlenmen bile imkânsız" dediği için aile şirketi Deteks'te üniversiteyi bitirmeden çalışamamış. Son dersinin sınavını verdikten iki gün sonra evlenmiş, sınav notlarının açıklanmasını izleyen ay başında da fabrikada işe başlamış. "Ben evin küçük kızıydım. Babam laboratuvar şefine eti senin, kemiği benim şeklinde emanet etmişti. Neredeyse firmada doğuracaktım. Evliliğimin ilk günlerinde katran kokuyordum" diyor.
Laboratuvar şefliği, satın alma müdürlüğü, mali ve idari işlerden sorumlu koordinatörlük derken Tunçay başını işlerden kaldıramaz hale gelmiş. Şirket kurumsallaştıkça elemanın eğitim konusu gündeme gelmiş. Tunçay, dokuz ay eğitim mekânı aramış. Dragos'ta çok küçük ve eski bir villa bulmuş sonunda. 1 milyon dolarlık yatırım yapmış. Ancak mekânın müthiş manzarası ve havadar bahçesi çalışanları yoldan çıkarmış. Sık sık 'Burada da ne güzel rakı içilir' sözleri duymaya başlayınca, bir de restoran açalım demiş mekâna. İşte Lyra restoran böyle ortaya çıkmış.
Tunçay, "Her zaman hizmet sektörüne girmek istemiştim zaten. Kimyevi madde üretmekle yemek üretmek arasında hiçbir fark yok" diye konuşuyor. Eskiden Sodexo ile çalışan Lyra artık kendi yemeklerini kendi üretiyor. '0' hata anlamına gelen HACCP belgesinin de sahibi. Güliz Hanım, yurtdışında pasta yapımı ve süslemesi üzerine eğitim alan bir mimardan da pasta üretimi dersi almış, şimdi pasta da yapıyor.



BUSINESS