En Futbol yıldızları moda ikonları haline geliyor

Futbol yıldızları moda ikonları haline geliyor

15.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Futbol yıldızları moda ikonları haline geliyor

Futbol yıldızları moda ikonları haline geliyor



David Beckham'ın sadece yaptıkları değil, giydiği ve kullandığı tüm eşyalar da anında tüm dünyada ses getiriyor. Geçmişte Bobby Moore ve George Best gibi az sayıdaki futbol yıldızı hariç, futbolcular golleriyle gündeme gelirdi. Oysa günümüzde dünyanın her yerinde orta halli ailelerin, sınıf atlamış, sağlıklı, yakışıklı delikanlıları; eşleri, sevgilileri ve stilleriyle gündeme geliyor ve tabloidlerin vazgeçilmez yıldızları oluyorlar.
Avrupa Şampiyonası'nda İngiliz takımını giydirecek olan Giorgio Armani, son sezondaki ceketlerinden birisine 'The Beckham' adını veriyor. Armani ayrıca geliri Özel Olimpiyatlar'a bağışlanacak çalışması Faces of Sport (Sporun Yüzleri) isimli kitabında Vieri, Figo ve Shevchenko'yu da kullanarak, futbol - moda işbirliğine yeni bir boyut kazandırıyor.
Financial Times'da yayınlanan bir yazıda ünlü modacı Stefano Gabbana 'futbolcuların yeni moda ikonları' olduğunu söylüyor. Dolce&Gabbana da Armani gibi hayır kuruluşları için yarattıkları kitaplarında, son koleksiyonlarından kıyafetler giyen İtalyan futbolcuların görüntülerini kullanıyor.

Mansız, idollüğünü pekiştirdi
Milano'daki moda haftasında tanıtılan 'Calcio' (futbol) isimli kitapta Juventus'lu Alessandro del Piero, Teknik Direktör Marcello Lippi, Palermo futbol takımının oyuncuları ve diğer tanınmış futbolcuların fotoğrafları yer alıyor.
Türkiye'nin bu alandaki en kıymetli ismi İlhan Mansız. Giyimi, saç stili, isyankâr tavırlarıyla bir James Dean havasındaki Mansız, çekik gözleriyle önce Japon kızların kalbini çaldı, sonra da iyi bir kontrata imza atarak dünya çapındaki idollük konumunu pekiştirdi.



BUSINESS




















Yazarlar