En İsveçli mobilya devi, Türkiye pazarına Maya ile giriyor

İsveçli mobilya devi, Türkiye pazarına Maya ile giriyor

24.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük mobilya üreticisi İsveçli IKEA, Türkiye pazarı ile ilgili planlarını uygulamaya koydu. Türkiye projeleri için Maya İnşaat'ı partner seçen IKEA, üç büyük ilde çok büyük mobilya marketler açacak. İlk market İstanbul'da. Ümraniye CarrefourSA'nın yanında arazi alındı

İsveçli mobilya devi, Türkiye pazarına Maya ile giriyor





İsveç'in güneyindeki Smaland bölgesindeki Agunnaryd köyünden bir çiftçinin oğlu olan Kamprad'ın temellerini attığı mobilya devi IKEA, Türkiye pazarına girişi ile ilgili projesinde düğmeye bastı, ilk adımlar atıldı. Uzun bir süredir Türk pazarına girmek için uygun zamanı bekleyen ve uygun partneri arayan IKEA, Türkiye'de kalıcı ve büyük ölçekli projeler için MAYA grubu ile birlikte harekete geçti.
IKEA, öncelikle ilk showroom'unu İstanbul'da açmak amacıyla Ümraniye CarrefourSA'nın yanında dev bir arazi satın aldı. MAYA İnşaat, çok katlı ve dev ölçekli dev bir mobilya marketi inşa ederek, Türkiye pazarına 'sıkı' bir giriş yapmanın hazırlıklarına girişti. Mobilya markette ev tekstilinden akla gelen her türlü mobilya eşyası yeralacak. Şık, kullanışlı ve ucuz mobilya koleksiyonu ile tanınan IKEA'nın Türkiye mobilya pazarındaki dengeleri alt üst etmesi bekleniyor. Çünkü IKEA'nın fiyat politikası değil Türkiye; dünyadaki milyonlarca mobilya üreticini ürkütecek nitelikte.
İstanbul mağazasının 2005 yılı Mayıs ayında kapılarını açması planlanıyor. İkinci aşamada ise Ankara ve İzmir mağazaları için yola çıkılacak.
Şirket, beş yıldan bu yana Türkiye'de de üretim yapıyor. Ortadoğu Bölgesi'nde üretilen ürünlerin yüzde 85'i Türkiye'de üretilip dağıtılıyor. Türkiye'deki ofis dış ticaret üzerine çalışıyor ve bugün 30 çalışanı var.
IKEA bugün dünyada mobilya sektöründe bir numara. Şirketin başarısını bu yıl ulaştığı 11.3 milyar Euro gelir tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Geçen yıl 310 milyon kişi 22 ülkedeki 165 IKEA mağazasını ziyaret etmiş.
IKEA, 22 ülkede 165 mağaza ile hizmet veriyor. IKEA, dünyanın her yerinde aynı ilgiyle karşılanıyor. İnsanlar, bu ucuz ama fonksiyonel ve kaliteli mobilyaları almak için mağazalarının adeta içini boşaltıyor. IKEA yalnızca mobilya değil evler için gerekebilecek her şeyi sunuyor.



BUSINESS