En Kendisi küçük, içi büyük

Kendisi küçük, içi büyük

12.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Markalar, bu sezon valizlerin boyutunu küçülttü. Ancak yeni valiz tasarımlarında bölmeler ve gizli cepler işlevselliği artırdı. Ana renkler, kahverenginin açık koyu tonları, lacivert, haki ve siyah...

Kendisi küçük, içi büyük





Seyahat çantaları ve valizler artık hantal ve klasik görüntüden uzaklaşıyor. Yeni valizler öncelikle oldukça ergonomik ve estetik. Boyutlar giderek küçülüyor. Ya da moda tabiriyle 'bagaj'lar, artık uçak kabinlerine rahatça sığıyorlar. Üstüne üstlük siz ne kadar eşya götürürseniz götürün farketmiyor. Çünkü onların çok sayıda bölümeleri var.
Markaların 2003 - 2004 kış katologlarında yer alan valizler, kullanım kolaylığı düşünülerek yine tekerlekli ve fonksiyonel olarak tasarlanmış. İç ve dış ana bölmelerin yanında evrak ve dosyalar için ayrı bir göz de bulunuyor. Ana renkler kahverenginin açıklı koyulu tonları, lacivert, haki ve siyah.

2 milyar liraya valiz var
'Sarapol, Monogami... farketmez yeter ki Louis Vuitton valizim olsun' diyenler için markanın bu yıl valiz çeşitlerini artırdığını belirtelim. Yeni modellerden Anette seyahat çantası, ıslanmaz kumaştan yapılmış. Haki ve lacivert olmak üzere iki farklı rengi bulunan bu valizin içinde gizli, dışında da fermuarlı bir gözü daha bulunuyor. Mini monogram desenli çantanın satış fiyatı 2 milyar 96 milyon lira.
Longchamp'ın yeni valizi 'Pliage Extansible' serisinin valizleri istenildiği zaman katlanarak küçülüyor. Fazla eşyayla seyahat edenler içinse, büyük valizin içinde bir küçük çanta daha bulunuyor. Longchamp'ın kabin çantası ve tekerlekli valizi, 1.5 milyar. Markanın kabin bağajı ise, şahsi eşyalar ve evraklar için çift bölmeli tasarlanmış. Kabin bagajının fiyatı ise büyüklüklerine göre 2 milyara kadar çıkıyor.

İşadamı için özel seri
Benetton'un valizleri, fonksiyonellikten çok dayanıklılık düşünülerek fiber kumaştan tasarlanmış. Kırmızı, gri, siyah ve mavi renk alternatiflerine sahip olan valizlerin klasik boyunun yanında orta ve küçük boyları da var. Valizlerin küçük boyları 230 ile 240 milyon arasında, büyük boylarının fiyatı 280 milyon lira.
Samsonite'ın işadamları için çıkardığı Business Line serisi, yoğun tempoda çalışanların işlerini kolaylaştırmak için ergonomik yapıda tasarlanmış. Fonksiyonel olan bu valizler extra kapasiteleriyle genişleyebilme özelliklerine sahip. Mobile Office ve Upright bu serinin en şık valizlerinden. Mobile Office valizin fiyatı 660 milyon, Upright'sa 664 milyon lira.



BUSINESS