En Kipa'yı sattı, şimdi Tekel'i Koreli'ye Piyango'yu İtalyanlar'a satmak istiyor

Kipa'yı sattı, şimdi Tekel'i Koreli'ye Piyango'yu İtalyanlar'a satmak istiyor

18.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eski patronu ile birlikte HC İstanbul'u kuran Elif Bilgi Zapparolı, birçok şirketin veya hisselerinin satışını gerçekleştirdi. En son İzmirli perakendeci Kipa'nın, İngiliz Tesco'ya satışına danışmanlık yaptı. Tekel özelleştirmesi için Koreli firma KT & G ile çalışan Zapparolı, Milli Piyango ihalesine de İtalyan yatırımcıları getirmek istiyor

Kipayı sattı, şimdi Tekeli Koreliye  Piyangoyu İtalyanlara satmak istiyor





Elif Bilgi Zapparoli, eğitimini İngiltere (London School Of Economics) ve ABD'de (Brown University ve Harvard) yaptı, Morgan Stanley, Mc Kinsey ve Goldman Sachs'ta çalıştı. Muhafazakâr bir ailenin 'biricik kızı' Zapparoli, Harvard'dayken bir Hıristiyanla evlendi. Eşi, çalıştığı şirketin ofisini açmak için Türkiye'ye gelince, bir yıl sonra o da geldi. Ama bu öyle 'eş durumundan' bir geliş değil. O da kendi şirketini kurdu. Şirketleri evlendiriyor, halka açılanlara danışmanlık yapıyor, yerli yabancı 84 önemli şirkete yönetim danışmanlığı yapıyor.
Zapparoli, şirketi HC İstanbul'u, Morgan Stanley'de çalışırken tanıştığı patronu durumunda olan Hussein Choucri ile kurdu. Dünya Ekonomik Forumu'nun 'Yarının Küresel Lideri' seçtiği 100 kişiden biri olan Zapparoli'nin şirketi Kipa - Tesco dahil birçok şirketin satış veya ortaklık projesinde danışmanlık yaptı. Tekel ihalesinde Koreli firma KT&G'ye danışmanlık yapan Zapparoli'nin şu sıralar üzerinde durduğu diğer bir önemli iş de İtalyan yatırımcıları Milli Piyango ihalesine getirmek.

'Büyük bir İtalyan yatırımı gelecek'
Müşterilerinin büyük kısmı ABD, İngiltere ve Avrupa'dan. Tekel özelleştirmesinde Koreli firma KT&G ile çalışan HC İstanbul'un Genel Müdürü olan Zapparoli, Türkiye'ye Aria - Intesa gibi büyük bir İtalyan yatırımının daha geleceğini belirtiyor. Ona göre bu yatırım Milli Piyango'ya olacak.
Zapparoli, "Milli Piyango (MP) ilginç bir modelle ihaleye çıkacak. Büyük piyango operatörleri talip olacak. İtalya'dan buna bir değil birkaç firmanın katılımcı olacağını düşünüyoruz. MP'nin şu anda Türkiye'deki hasılatı 500 - 600 milyon dolar. Halbuki bu rakam İtalya'da 10 katı. Çok büyüme imkânı var. Türk Telekom'da geri adım attık. Dünyada telekom sektörü çok değişti. Sektör farklı pazarlara yatırım yapıyor. Telsim'e de ilgi olduğunu düşünüyorum" diyor.





BUSINESS