En Komedi dizisi Seinfeld'de 'ciddi' anlaşmazlık

Komedi dizisi Seinfeld'de 'ciddi' anlaşmazlık

28.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Komedi dizisi Seinfeld'de 'ciddi' anlaşmazlık

Komedi dizisi Seinfeldde ciddi anlaşmazlık



İlginç espirileri ve sevimli kahramanları ile Türkiye de dahil yayımlandığı ülkelerde büyük ilgi uyandıran 'komedi' dizisi Seinfeld'in geleceğinde, hiç de komik olmayan 'parasal' sorunlar çıktı. Dizinin, DVD versiyonun yapılmasında, dört ana karakterinden üçü, kendilerine projeden pay verilmediği gerekçesi ile kazan kaldırdı. Elaine'ı canlandıran Julia Louis-Dreyfus, Kramer'ı canlandıran Michael Richards ve George'u oynayan Jason Alexander, 'paramızı istiyoruz' diyerek hazırlanan DVD için röportaj yapmayı reddettiler. 'Neden başkalarını zengin edelim?' diyen bu üç oyuncunun direnişi kırılamazsa DVD projesi tehlikeye girecek.

Tarihin en başarılı komedisi
Haksızlığa uğradıklarını ileri süren üç oyuncunun menajerleri de NBC için şovu çeken Castle Rock Television şirketinin, sadece küçük bir çekim ücreti ödemek istediğini, ancak kendilerinin tüm projeden pay almak istediklerini açıkladı.
Diziye adını veren Jerry Seinfeld ise eski dizi arkadaşlarının bu tavrı karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Jerry Seinfeld'in menajeri, "Jerry'nin Jason, Julia ve Michael'a büyük saygısı var. Onlarla oynadığı süre boyunca büyük bir tecrübe edindi. Onların da DVD'de yer almasını istiyor. Yılbaşından sonra onlarla konuşup ikna etmeye çalışacak" dedi.
1990 - 1998 arası yayınlanan ve televizyon tarihinin en başarılı komedi dizisi olduğu belirtilen Seinfeld, yaratıcılarına hâlâ milyonlarca dolar para kazandırıyor.
Oyuncuları, bölümlerinin her birinin yeniden yayınından 100'er bin dolar alıyorlar. DVD'lerinin de milyonlar satması beklenen dizideki krize çözüm bulunursa, ilk sezonunun bölümleri Aralık 2004'te piyasaya sürülecek.




BUSINESS


















Yazarlar