En Şaşal, 10 yıllığına DanoneSa'nın

Şaşal, 10 yıllığına DanoneSa'nın

31.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şaşal kaynağını 10 yıllığına kiralayan Hayat Su damacana su'ya da girdi. Şirket ücretsiz franchıse veriyor

Şaşal, 10 yıllığına DanoneSanın




Su sektöründe pazara ilk çıkan ürünlerden Hayat Su, 1984 yılından beri Sabancı, 1997 yılından beri de Sabancı - Danone grubu ortaklığı olan DanoneSa tarafından üretiliyor. Adana Pozantı tesislerinde, şişelenmiş su ile faaliyetine başlayan firma, 2000'de damacana sektörüne de girdi.
Bu yıl Şaşal'ı 10 yıllığına kiraladıklarını belirten DanoneSa Genel Müdürü Adnan Erem, "Bir süre resmi kuruluşlarla ilgili problem yaşadık ama İzmir'deki Şaşal kaynağını 10 yıllığına kiraladık ve temmuz ayının son günlerinde ilk damacanalarımızı ürettik" dedi.
İhracatın büyük bir bölümünü Batı Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerine yaptıklarını dile getiren Erem, 2002 yılındaki cirolarının 20 milyon dolar olduğunu ve Avrupa ve Ortadoğu pazarlarında büyüyerek 3 milyon dolarlık ihracatı aşmayı planladıklarını vurguladı.

Ücretsiz franchise
İstanbul ve Ankara'da Flora, Adana'da Hayat, Ege'de Şaşal için franchise verdiklerini dile getiren şirket Genel Müdürü Adnan Erem, franchise ücreti almadıklarını söyledi. Franchise için 25 - 30 bin dolarlık yatırım öngördüklerini ifade eden Erem, teminat mektubu ile yeterli araç sayısının da önem verdikleri kriterler arasında olduğunu belirtti.



BUSINESS