Gündem Engelli merkezlerine yolsuzluk baskını

Engelli merkezlerine yolsuzluk baskını

21.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Resmi ve özel bazı rehabilitasyon eğitim merkezlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine polis, Şanlıurfa merkezli olarak 5 il ve 10 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 50’yi aşkın kişi gözaltına alındı

Engelli merkezlerine yolsuzluk baskını

Polisler, engellilere yönelik hizmet veren çok sayıda rehabilitasyon eğitim merkezine yönelik yolsuzluk incelemesi başlattı. 4 ay süren takibin ardından, merkezlerde usulsüzlük, yolsuzluk yapıldığı ve bazı kamu görevlilerinin de rüşvet aldığı saptandı. Polis, dün sabah erken saatlerde suç işlediği saptanan 50’yi aşkın kişinin Şanlıurfa merkezli 5 ile ve 10 ilçedeki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonlarda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 50’yi aşkın kişi gözaltına alınırken, farklı kentlerde yakalanan şüphelilerin ise Şanlıurfa’ya getirilmeye devam edildiği öğrenildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde tutulan şüphelilerin; ’Devleti zarar uğratma’, ’yolsuzluk’, ’resmi evrakta sahtecilik’ ve ’rüşvet’ suçlarından sorgulanmasına başlandığı, alınacak ifadeler doğrultusunda gözaltı sayısının da artabileceği kaydedildi.