Eskişehir ENKAZ ALANINDA EĞİTİM TATBİKATI

ENKAZ ALANINDA EĞİTİM TATBİKATI

30.04.2015 - 11:17 | Son Güncellenme:

.

ENKAZ ALANINDA EĞİTİM TATBİKATI

Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ve Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, oluşturulan enkaz alanında yapılması gereken çalışmalar ve kullanılan cihazlarla ilgili bir bir eğitim çalışması gerçekleştirdi.
Ekipler, Eskişehir AFAD Müdürlüğü’nün yeni oluşturduğu eğitim sahasında birlikte çalıştılar. Enkaz alanında nasıl çalışmaları gerektiğini ve enkazda kullanılan cihazlar üzerine eğitim gerçekleştirdiler. Arama kurtarma köpeklerinin de çalışmalara katıldığı eğitimde yer alan ekipler, olası afet durumuna hazır olduklarını gösterdiler.
Dorlion Arama ve Kurtarma ekibinden 13 gönüllü üyenin katıldığı eğitiminin başarılı ve ekipleri adına çok faydalı olduğunu belirten DAK Başkanı Ömer Canayakın, AFAD Eskişehir Müdürlüğüne teşekkür ederek eğitimlere ara vermeden devam edeceklerini belirtti. Canayakın, önümüzdeki günlerde 45 üye ile birlikte Arıman Ltd. Şirketi sponsorluğunda Olympos’a tatbikata gideceklerini, Eskişehir adına dağ arama kurtarma ve su altı arama kurtarma çalışmaları yapacaklarını belirterek ilgileri ve yardımları için tüm Eskişehir halkına teşekkür etti.