Gündem Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu

Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu

19.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Laikliğe Çağrı Birlikteliği, 10 çocuğa tecavüz olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın dağıtılması, yöneticilerinin görevden alınması ve dava süresince kuruma kayyum atanması, KAİMDER’in feshi ve faaliyetten alıkonulması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na; görevini yerine getirmediği iddiasıyla da Karaman Valisi Murat Koca için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu

Suç duyurusunda, Ensar Vakfı’nın 1979’da kurulduğu ve söz konusu vakfa 2012’de Bakanlar Kurulu kararıyla, “kamu yararına çalışan vakıf” statüsü verildiği ifade edildi.
Dilekçede “Mevzuat uyarınca özel hukuk tüzel kişiliği olan vakıfların, ilköğretim kapsamındaki öğrencileri yurtlarında barındırmaları söz konusu olamaz. Ensar Vakfı, vakıf senedinden hareketle faaliyetlerde bulunurken, ilköğretim kapsamındaki öğrencilere yurt hizmeti vermesi olanaklı değilken ve bu durum yasak faaliyet kapsamında kalmasına rağmen, bu nitelikte faaliyetlerde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi. Dilekçede küçük yaşta çocukların KAİMDER evlerinde de kaldığı ve yasak faaliyetlerin burada da gerçekleştiği belirtildi.