Mersin Er: “Aile İçi Şiddet Çocuğu Suça İtiyor”

Er: “Aile İçi Şiddet Çocuğu Suça İtiyor”

11.11.2017 - 16:24 | Son Güncellenme:

.

Er: “Aile İçi Şiddet Çocuğu Suça İtiyor”

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, suç işleyen çocukların büyük bir kısmının, aile içindeki şiddetten etkilendiklerini belirterek, “Aile içi şiddet çocuğu suça itiyor” dedi.
Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede, beşinci eğitim Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Eğitim çalışmasına, Baro Başkanı Er ile Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan ve Av. Tülay Sevgi Tunalı Can katıldı.
Başkan Er, eğitimin başında yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin çocuğu suça yönelttiğini vurgulayarak, “Yapılan araştırmalarda, suç işleyen çocukların büyük bir kısmının, aile içindeki şiddetten etkilendiği ortaya çıkmıştır. Aile içinde şiddet ortamında büyüyen çocukların, şiddetten beslenmesine ve hayatının her aşamasında o tarz yaşamı benimsemesine neden oluyor. Bu tür anne ve babayı model alan çocuklar, suç işlemeye yöneliyor” diye konuştu.
Daha sonra Av. Can tarafından yapılan sunumda, öğrenciler ‘suç sayılan olumsuz davranışlar ve hukuki sonuçları’ konusunda bilgilendirildi.

Yazarlar