Eğitim Erasmus nedir?

Erasmus nedir?

05.04.2016 - 13:38 | Son Güncellenme:

Erasmus nedir? Erasmus nasıl yapılır? Erasmus'a kimler başvurabilir? Erasmus programı ile ilgili merak ettikleriniz ve cevapları...

Erasmus nedir

Erasmus nedir?

Haberin Devamı

Erasmus programı, Avrupa'daki yüksek öğretim kurumlarını birbirleri ile işbirliği yapmaya teşvik eden bir Avrupa Birliği programıdır.

Öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

İsmini, değişik Avrupa ülkelerinde hem öğrenci, hem de akademisyen olarak bulunmuş olan Hollandalı bilim adamı Erasmus’tan almıştır.

Erasmus programı genellikle yarım dönem yani 6 aylık yapılan bir programdır. Fakat öğrenci bu programı isterse 12 ay'a uzatabilir. İlk olarak güz dönemi ve sonra bahar dönemi olarak gidilen erasmus programına öğrenci istediği iki dönemden birisini seçerek gidebilir.

Haberin Devamı

Erasmus programına kimler başvurabilir?

Başvuran kişinin Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı üyesi ülkelerin vatandaşlarından, ya da Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke vatandaşı olması gerekir.

Öğrencinin akademik not ortalamasının en az 2,5/4 ya da 75/100 olması gerekmektedir. Eğer kontenjan açığı varsa düşük ortalamalı öğrenciler de sınava alınabilir. Öğrenci dil sınavından minimum 100/70 almalıdır. Bu işlemleri başarıyla tamamladıktan sonra Rektörlük erasmus ofisinde mülakata tabi tutulur.