Tokat ERBAA ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

ERBAA ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

22.07.2014 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

ERBAA ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Erbaa Belediyesi’nin bu yıl 21.sini düzenleyeceği Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri Gazze’de yaşanan olaylar nedeni ile iptal edildi.
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamasında, Gazze’de yaşanan işgal ve beraberinde yaşanan katliam sebebiyle Türkiye’nin birçok yerleşim yerinde yapılması planlanan festivallerİN iptal edildiğine dikkat çekti. Başkan Yıldırım, hazırlıkları tamamlanan Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinliklerini, Gazze’de yaşanan katliam sebebiyle iptal ettiklerini belirttiği yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı,“Gazze’de insanlığın gözü önünde işlenen cinayetlerin bizim ve halkımızın üzerinde bıraktığı derin tesir, neşeli olmamıza, eğlence düzenlememize engel olmaktadır. Dua ile geçirmemiz gereken günler yaşıyoruz. Derin teessürle Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadıklarını hissediyoruz. Allah onlara zafer nasip eylesin. Bu gün meclis üyelerimiz, encümenimiz ve görevli arkadaşlarımızla düzenlediğimiz toplantılar neticesinde Erbaa Etkinliklerinin bu sene yapılmamasına birlikte karar verdik. Belediyemiz tarafından Gazze’deki yaralılar ve orada yaşayan halk için tıbbi ve maddi yardımlar yapılmasını sağlayacağız”
Erbaa Belediyesi'nin bu yıl 21.sini düzenleyeceği Uluslar Arası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinliklerinde Rafet El Roman, Ezo, Kolpa, İbrahim Sadri, Latif Doğan gibi sanatçılar sahne alacaktı.