Kayseri ERCİYES’TE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

ERCİYES’TE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

19.03.2014 - 16:37 | Son Güncellenme:

.

ERCİYES’TE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Erciyes’te AKUT, UMKE, JAK, İl Sağlık Müdürlüğü, Kayseri Erciyes A.Ş. Arama Kurtarma Ekibi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katılımıyla Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen tatbikatta, teleferikte mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Erciyes Dağı Hisarcık Kapı bölümünde düzenlenen tatbikat gereği, teleferiğe binen kayakçılar bulundukları yerde mahsur kaldı. Bunun üzerine AKUT, UMKE, JAK, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin ortaklaşa olarak yaptığı çalışma sonucunda teleferikte bulunan kayakseverler kurtarıldı. Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, “Bugün burada bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatın amacı afet her zaman gelebilir. Bunları maalesef önleme şansımız olmuyor ama bu durum meydana geldiğinde en doğru müdahaleyi yapmak gerekiyor. Bu müdahaleyi yapacak kurumlarında birbirinin fonksiyonlarını öğrenmesi, görmesi işbirliğini geliştirmesi açısından bu tatbikatlar çok önemli. Ne kadar çok alıştırma yaparsanız, ne kadar çok tatbikat yaparsanız o kadar çok hazırlanma şansınız olur. Bu açıdan tatbikatların faydalı olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahid Cıngı ise, “Erciyes A.Ş. olarak Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek bir kayak merkezinde arama kurtarma faaliyetlerinin yapılması için 20 kişilik bir ekip kurduklarını ve dağda oluşabilecek istenmeyen durumlar için sürekli tatbikatlar ile ekibi hazır tuttuklarını belirtti. Cıngı ayrıca, “Şehrimizde bulunan arama kurtarma ekipleri ile de sinerji oluşturmak, dağda veya şehirde oluşabilecek istenmeyen durumlara karşı ortak hareket edebilmek adına Erciyes kayak merkezinde ortak bir tatbikat yaptık. Tatbikata, Kayseri Erciyes Arama Kurtarma ekiplerinin yanı sıra, AKUT, UMKE, JAK, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri katıldı. Yapılan senaryo gereği Erciyes kayak merkezinde 2 bin 200 metre rakımda bulunan Hisarcık kapı bölgesine düşen yıldırım sonucunda garajlar bölgesinde çıkan yangın Kayseri Büyükşehir İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Tatbikata katılan ekipler tarafından aynı bölgedeki teleferiklerde mahsur kalan misafirler kurtarıldı. Yaralılar 112 ekipleri tarafından şehir hastanelerine nakil edildi” diye konuştu.