Gündem Erciyes’te kayak faciası

Erciyes’te kayak faciası

25.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erciyes Dağı’nda kayak yaparken pistten çıkıp uçuruma düşen 16 yaşındaki Yurdakul Selvi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Liseli gencin pistler dışında bol karlı ezilmemiş alanda kayarken derin vadide kayalara çarptığı belirtilendi...

Erciyes’te kayak faciası

Turizm ve kış sporları merkezi Erciyes Dağı’na sömestir tatiline gelen Yurdakul Yiğithan (16), babası Hayati Selvi ve annesi Ceyhan Selvi ile birlikte Tekir Yaylası’ndaki orduevine yerleşti. Yiğithan önceki gün öğle saatlerinde kaymak üzere mekanik tesislere binerek, Tekirkapı’daki en üst istasyona ulaştı. Buradan Hisarcık kapıya tek başına geçmek isteyen lise öğrencisi Yiğithan’dan haber alamayan ailesi jandarmaya kayıp ihbarı yaptı.

Erciyes’te kayak faciası


İhbar üzerine Erciyes A.Ş. Kurtarma ekipleri, AFAD, JAK, UMKE ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri pist ve pist çevresinde arama kurtarma çalışması başlattı.
Cep sinyalinden bulundu
Ekipler yaklaşık 4 saat sonra Yiğithan’ın cep telefonu sinyalline ulaştı. Turuncu renkli fileleri aşıp, ezilmemiş karların olduğu bölgeye geçerek burada kayan Yiğithan, yüksek bir kayanın dibinde hareketsiz bulundu. Hastaneye kaldırılan Yiğithan, iç kanama nedeniyle yaşamını yitirdi.
Gencin ailesi oğullarının cenazesini teslim alarak havayoluyla İstanbul’a götürdü.