Erdal Özyağcılar

  • İsim
    : Erdal
  • Soyad
    : Özyağcılar
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 1948
    1948-01-01
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Özyağcılar, bu kurumdan emekli olmuştur. Tiyatronun yanı sıra pek çok sinema ve televizyon filminde rol almış ve seslendirme çalışmaları yapmıştır. Sanatçı, Bizimkiler ve Elveda Rumeli dizileri ile geniş kitlelerce tanınmış ve sevilmiştir.
 
Sahip olduğu ödüller
 
23. Antalya Film Şenliği, 1986, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu,
Rol aldığı tiyatro oyunları
 
Maviydi Bisikletim : Dincer Sümer - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1999
Aç Sınıfın Laneti : Sam Shepard - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1988
Beş Para Etmez Oyun : Bertolt Brecht - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1979
Zengin Mutfağı : Vasıf Öngören - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1978
Yolcu : Nazım Hikmet - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1976
Montserrat : Emmanuel Robles - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Filmografisi
 
Sevdaluk - 2013 (Ali İhsan)
İki Yaka Bir İsmail - 2012 (İsmail)
Karadağlar - 2010
Elveda Rumeli - 2007 (Sütçü Ramiz)
Altın Kafes - 2004
Yabancı Damat - 2004 (Kahraman Baklavacıoğlu)
Esir Şehrin İnsanları - 2003
Güz Sancısı - 2002
Ah Yaşamak Var Ya - 2002
Abdülhamit Düşerken - 2002
Mihriban - 2002
Beşik Kertmesi - 2002 (Aydede)
Karakolda Ayna Var - 2000
Delikanlı - 2000
Şehnaz Tango - 1996 (Tango Muhsin)
Sevda Kondu - 1996
Bizimkiler - 1989 (Şükrü)
Yarın Cumartesi -1988
Gömlek - 1988
Bir Kırık Bebek - 1987
Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç - 1987
On Kadın - 1987
Sis - 1987
Adem İle Havva - 1987
Beyoğlu'nun Arka Sokakları - 1986
Hastahane - 1986
Ya Ya Ya Şa Şa Şa - 1986
Züğürt Ağa - 1985 (Kekeç Salman)
Yılanların Öcü - 1985 (Hac'eli/Hacı Ali)
Aşık Oldum - 1985
Namuslu - 1984
Postacı - 1984
Şabaniye - 1984
Seni Seviyorum - 1983
Talihli Amele - 1980
Hayatım Roman - TRT Dizisi - 1979
Kibar Feyzo - 1978 (Zülfo)
Sultan - 1978 ("Çarli" Cevat)
Çöpçüler Kralı - 1977 (Hacer'in (Ayşen Gruda) ağabeyi)
Seyahatname - 1977
Balatlı Arif - 1967
Ah Güzel İstanbul - 1966
Ölüm Tarlası - 1966


Erdal Özyağcılar biyografisi

Erdal Özyağcılar kimdir?

Erdal Özyağcılar 1948 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Erdal Özyağcılar kaç yaşındadır?

Erdal Özyağcılar 1948 tarihinde doğmuş olup 69 yaşındadır.

Erdal Özyağcılar ne iş yapar?

Erdal Özyağcılar Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Erdal Özyağcılar nerelidir?

Erdal Özyağcılar Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
    ©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.