Gündem Erdoğan, Atatürk’ün baba evini açacak

Erdoğan, Atatürk’ün baba evini açacak

19.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin Makedonya’da bulunan ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilen evinin uzaktan bağlantıyla açılışını gerçekleştirecek.

Erdoğan, Atatürk’ün baba evini açacak


TİKA’nın yürüttüğü projelerin Ankara Ticaret Odası’nda yapılacak açılış töreninde 5 ülkede 5 projenin aynı günde açılışı gerçekleşecek. Makedonya’da Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi Anı Evi, Filistin’de El- Bireh Türk Okulu, Somali’de Mogadişu Dostluk Yolu, Tunus’ta Tarımsal Kalkınma, Gürcistan’da AİSİ Engelli Merkezi, bu ülkelere yapılacak canlı bağlantılarla Erdoğan tarafından açılacak.
Kocacık köyünde, Makedonya Kültür Bakanlığı’nca koruma altına alınan iki anı evinden biri yöresel kültürün sergilendiği etnolojik müze olarak düzenlendi. Ali Rıza Efendi’nin evi ise Atatürk ve ailesinin hayatını anlatacak biçimde tasarlandı. Bu kapsamda, Ali Rıza Efendi’nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi ile annesi Ayşe Hanım, çocuk yaştaki Mustafa ve Makbule Hanım, Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım anı odaları, Mustafa Kemal’in Balkan günlerini yansıtan canlandırma köşelerine yer verildi.