Gündem Erdoğan’dan dünyaya PKK eleştirisi

Erdoğan’dan dünyaya PKK eleştirisi

24.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan Letonya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğrencilere yaptığı konuşmada ise dünyaya Kobani siteminde bulundu.

Erdoğan’dan dünyaya PKK eleştirisi

Erdoğan, “300 bin insanın ölümüne, katledilmesine sessiz kalan dünya şu anda Kobani’de ayağa kalkmış durumda. Peki çok güzel de Dera, İdlib, Hama, Humus, oralar yanarken neredeydiniz? Örneğin PKK gibi kanlı bir terör örgütünü umursamayan dünya bir anda IŞİD terör örgütü için ittifak kurabiliyor. İyi de PKK ülkemde 40 binden fazla insanı öldürürken neredeydiniz?” dedi.

‘Dertleri petrol’
IŞİD’in elindeki silahların ABD’nin Irak ordusuna verdiği silahlar olduğunu kaydeden Erdoğan, ABD’nin kara harekâtı yapmamasını da eleştirdi. Erdoğan, “Havadan yapılan operasyonlar kara harekâtıyla tamamlanmadığı sürece herhangi bir yeri ele geçiremezsiniz” dedi.
Batının petrollerle ilgili sıkıntı başlayınca konuya müdahale ettiğini belirten Erdoğan, “Ne zaman IŞİD terör örgütü petrol kuyularını tehdit etti, o zaman sesleri çıkmaya başladı. Dert, ölen insanlar değil dert petrol. Acaba biz buradan ne kadar petrol elde edeceğiz? Batının şirketleri adeta oralara sahip oldu” dedi.
AB’nin yaşananlar karşısında sessizliğini anlamanın mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “Vicdanların küreselleşmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Batı ne kadar bu durumlara seyirci kalıyorsa doğuda bunu izliyor. Bu vicdanlarda yara açıyor, adalet duygusunu zedeliyor. Batı Irak’ı 3 parçaya böldü, onun kurgusu oluşturuluyor. BM istese ve samimi davransa dünya barışı önemli adımlar atılır. Ama asla umutsuz değiliz” dedi.