Gündem Erdoğan İstanbul’da darbeciler yoldaydı

Erdoğan İstanbul’da darbeciler yoldaydı

03.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 askerin aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, o gece yaşananlarla ilgili ilginç ayrıntılar yer aldı.

Erdoğan İstanbul’da darbeciler yoldaydı

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen ve Fethullah Gülen’in ilk sırada yer aldığı sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianameye göre Erdoğan’ı İstanbul’a götüren TC-ATA uçağı, önce kimliğinin gizlenmesi için THY-8451 koduyla yolcu uçağı gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkarak 00.40’ta Dalaman Havalimanı’na indi. Bu sırada Erdoğan ve beraberindekileri Marmaris’teki otelden alan helikopter de Dalaman Havalimanı’na geldi. Erdoğan ve yanındakiler Dalaman Havalimanı’nda helikopterden inip TC-ATA uçağına bindi. TC-ATA uçağı buradan gizlilik gereği yine THY-8456 koduyla 01.43’te İstanbul’a gitmek üzere havalandı.

Darbe gişiminin ardından tutuklanıp, ihraç edilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in komutasındaki darbeci askerler ise ikisi Cougar biri Skorsky tipi 3 helikopterle İzmir’deki Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan 02.00 sıralarında Marmaris’e gitmek üzere havalandı.

Darbeci askerler, Erdoğan’ın ayrıldığı Marmaris’teki otelin bulunduğu bölgeye, 03.20 sıralarında geldi. Darbeci askerlerin otele geldiği dakikalarda Erdoğan İstanbul’a ulaşmıştı. Darbeci askerlerin cep telefonlarının baz kayıtları ile olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle, her üç helikopter de Marmaris’teki otelin bulunduğu bölgeye 03.20 civarında geldi.

Mermileri düşürmüşler

İddianamede, Erdoğan’a suikast için giden helikopterlerden birinden, Marmaris ilçe merkezine içerisindeki mühimmatla birlikte bir sandığın düştüğü, o sırada darbe karşıtı gösteriye katılmak için sokağa çıkan bir vatandaşın, aracının önüne düşen mermileri toplayarak polise teslim ettiği bilgisi de yer aldı.