Konya EREĞLİ’DE 2 BİN TABLET DAĞITILDI

EREĞLİ’DE 2 BİN TABLET DAĞITILDI

17.03.2014 - 14:56 | Son Güncellenme:

.

EREĞLİ’DE 2 BİN TABLET DAĞITILDI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez Konya’nın Ereğli ilçesinde tablet dağıtım törenine katıldı.
Ereğli Lisesi’nde düzenlenen programa, Konya AK Parti Milletvekili Cem Zorlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Belediye Başkan Adayı Özkan Özgüven ile davetliler ve öğrenciler katıldı.
Teknolojinin hayatın her evresinde olduğunu belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Bu ay bakanlık olarak 675 bin, yıl sonuna kadar da 1 milyon 200 bin tablet dağıtımı yapacağız. 10 yıldır öğrencilerin kitapları masalarına geliyordu şimdi ise tabletleri gelecek. Eskiden bir kurşun kalem ve silgi ile dönem tamamlanırdı, kitaplar ise bir zulümdü. Nerelerden nerelere geldik. Sizlerde sizden sonra gelecek olanlara daha iyi imkanlar sunacaksınız. Bu projedeki temel amacımız 2071 hedefine ulaşmamız ve ülkeyi bu hedefe taşımamız. Kuşkusuz bu işin lokomotifi öğretmenler olacak. Bu işi sahiplenir, teknolojiyi olumlu kullanmaları ile başarı gelecektir. Ama sürekli teknolojiyi kullanmak sağlıklı değildir. Mutlaka okumak gerekmektedir. 2003 yılında Ereğli’de 664 derslik vardı şimdi bin 279 derslik var. 300 derslik son iki yılda yapıldı. Eğitimde yaşanan kalkınma Bakanlığın en üst noktada ödeneğe sahip olmasından kaynaklanmaktadır” diye konuştu.
2 BİN TABLET DAĞITILDI
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise, tarihi bir gün yaşandığına dikkat çekerek, Ereğli’nin eğitim öğretimde alt yapısında önemli bir yatırım aldığını aktararak, son iki yılda 250 derslik kazandırdıklarını, yurt, spor salonu ve öğretmenevini de kazanmasıyla 55 milyon TL’lik yatırımın Ereğli’ye kazandırıldığını söyledi. Bilimin medeniyetin tuğlası olduğuna işaret eden Zorlu, öğrencilerin daha bilgili ve donanımlı hale gelmek zorunda olduklarını dile getirdi.
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de, “Eskiden sarı renkli kitap satılırdı. Sayı ile gelirdi ve alabilen alırdı. Alamayan ise alamazdı. O günlerden tablet dağıtır konuma geldik. Bilginin hızla eskidiği bir döneme geldik. Bunu takip etmemiz gerekiyor. Öğrencinin bu konudaki açlığı ve bilgi eksikliğini gidermek zorundayız” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, Fatih Projesi’nin Türkiye’nin dönüşüm noktası olduğunu, bilgiyi üretenlerin dünyayı yönettiğini söyledi. Konya genelinde 110 okulda 20 bin 700 tablet dağıtılacağını ifade eden Gürsoy, Ereğli’de 2 bin adet tablet dağıtılacağını vurguladı.
Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, günümüzde öğrenci için önemli olanın sadece bilgiyi öğrenmek değil bilgiye doğru bir şekilde ulaşmayı bilmek olduğunu ifade ederek, Fırsatları Araştırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesinin eğitimde yeni bir çağ açtığını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Yazarlar