Gündem Ergenekon davasının dosyası Ankara'ya gönderilecek

Ergenekon davasının dosyası Ankara'ya gönderilecek

25.10.2016 - 19:29 | Son Güncellenme:

Yargıtayın bozma kararının ardından  İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen 274 sanıklı  Ergenekon davasına ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, dosyanın  Ankara'ya gönderilmesini istedi

Ergenekon davasının dosyası Ankaraya gönderilecek

Yargıtayın bozma kararının ardından İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen 274 sanıklı Ergenekon davasına ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, dosya içeriğinin Ankara'nın görev alanında bulunması gerekçesiyle bu kentteki ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi.

Haberin Devamı

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin, "eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiği yönündeki itirazının haklı olması, Danıştay saldırısı davası ile Ergenekon davası arasındaki hukuki ve fiili irtibatın somut delillerle gösterilememesi ve soruşturma, yargılama, delil toplama aşamalarında adil yargılanma ilkelerine aykırılık bulunması" gibi gerekçelerle bozulmasına hükmettiği 274 sanıklı Ergenekon davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Hakimler ve Savcılık Yüksek Kurulunun (HSYK) kararıyla dosyaya bakmakla yetkilendirilen İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Duruşma Savcılığı Bürosuna bir yazı yazarak, duruşma savcısının görev ve yetki yönünden görüşünü sunmasını istedi.