Gündem Erkekler hakkında doğru bildiğimiz 8 büyük yanlış

Erkekler hakkında doğru bildiğimiz 8 büyük yanlış

01.05.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:

“Erkek değil mi? Hepsi aynı, erkek işte onlardan her şey beklenir, erkek milleti bunu hep yapıyor.” Ve daha niceleri... Bu cümleler tanıdık geldi değil mi? Erkekler hakkında ne de çok önyargılı düşüncemiz var. Peki, onlarla ilgili her bildiğimiz doğru mu? İşte milletçe erkekler hakkında doğru bildiğimiz 8 büyük yanlış...

Erkekler hakkında doğru bildiğimiz 8 büyük yanlış

Erkekler ağlamaz

Haberin Devamı

Şüphesiz ki yanlışların başını bu cümle çekiyor. Toplum olarak erkekler duygularını belli etmez, üzülmez hatta hiç kırılmazmış gibi düşünüyoruz ve ağlayamayacaklarını iddia ediyoruz. Oysa gerçeklerin bunlarla alakası bile yok. Erkekler de insan, onlar da herkes gibi zaman zaman duygusal sarsıntılar geçiriyor ve bunu dışarı aktarmak isteyebiliyor.

Bütün erkekler aldatır

Bu da yine baştan aşağı önyargı kokan bir cümledir. Nasıl ki hiçbir kadın asla aldatmaz diyemiyorsak, bütün erkekler aldatır gibi bir genellemeyi yapmamız da mümkün değildir. Aldatmak etik dışı bir eylemdir ve cinsiyet fark etmeksizin insanların düştüğü bir hatadır.

Erkekler özel günleri önemsemez

Öncelikle özel gün kavramının neleri kapsadığını enine boyuna konuşmak gerekiyor. Malum o kadar çok günü özelleştirmeye meyilliyiz ki insan bir noktadan sonra yetişemiyor. Ama bir erkeğin en azından sevdiği kadının doğum gününü ya da yıl dönümlerini hatırlaması önemlidir. Çoğunlukla bu günleri önemsemiyorlarmış gibi düşünülse de, belki de olaya kadınlardan farklı beklentilerle yaklaşıyorlardır. Her güne bir hediye şeklinde değil de; sevdiğine bir bakış, bir gülüş, bir öpüş gibi...

Haberin Devamı

Erkekler için tuttuğu takım her şeyden önce gelir

Her erkek takım tutmuyor olabilir. Bu genellikle erkek taraftarların tuttuğu takıma sonsuz bir sadakatle bağlı olmasından kaynaklı yaşanan büyük bir yanılgıdır. Evet, takımlarını seviyorlar ancak bu sevgi ve sadakati hayatlarındaki diğer her şeyin önünde tutup tutmamaları tamamen şahsi bir durum bu nedenle de herkes için aynı şeyi söylemek doğru değildir.

Erkekler annelerine benzeyen kadınlara aşık olurlar

Üzülerek söylüyoruz ki bu da bir şehir efsanesinden ibarettir. Bütün erkeklerin annelerine benzeyen kadınlara âşık olmaları mümkün değildir. Evet, belki annesiyle iyi anlaşan, mutlu bir çocukluk geçirmiş erkekler ileride annelerinin olumlu özelliklerini taşıyan kadınlara daha çok ilgi duyabilir ancak ne yazık ki bu yargı da erkekler tarafından tam anlamıyla doğrulanıyor değildir.

Erkekler sevgililerinin/eşlerinin anneleri gibi davranmasından hoşlanmazlar

Haberin Devamı

Yukarıdaki maddenin tam tersi sayılabilecek bir maddeyle karşınızdayız. Erkekler annelerine benzeyen kadınlara âşık olur diyenlerin aksine bir güruh da erkeklerin sevgililerinin ya da eşlerinin onlara anneleri gibi davranmalarından hoşnut olmadığını düşünüyor. Ancak bu durum hakkında genelleme yapmak hiç doğru değildir.

Erkekler için cinsellik her zaman duygusallıktan önce gelir

Cinsellik ve duygusallık olgularında cinsiyetlere göre değil bireylere göre farklı tezahürler ortaya çıkabilir. Birine bu konuda sen böylesin demek büyük yanlıştır. Tüm erkekler için genelleme yaparak duygusal yanlarını görmeksizin sadece cinselliğe düşkün oldukları iddiasını ortaya atmak oldukça büyük bir önyargıdır.

Erkekler rahatça ”seni seviyorum” diyemez

Kadınlar için sihirli olan bu iki sözcüğün erkekler tarafından söylenmesinin zor olduğu düşünülüyor. Ancak biraz araştırdığımızda durumun hiç de böyle olmadığını görmemiz mümkündür. Duygularını içinde tutmayı manasız bulan ve rahatça dışarı aktarabilen birçok erkek mevcuttur.