Ekonomi Erken rezervasyon için son fırsatlar

Erken rezervasyon için son fırsatlar

15.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Yurt dışından ülkemize olan ilginin artması nedeniyle 2019 sezonu için otel fiyatları yükseldi. İç pazara ayrılan kontenjanlar da daraltıldı. Bu sene erken rezervasyon kampanyası yerli misafirler için çok daha önemli hale geldi. Yoksa sezonda istedikleri destinasyonda ve fiyatta yer bulamama ihtimalleri çok yüksek olacak” dedi.

Erken rezervasyon için son fırsatlar

AA’ya konuşan Bağlıkaya, Türkiye’nin turizmde güzel bir dönemden geçtiğini ifade ederek, 2019 erken rezervasyon kampanyasının, son dönemine girdiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de geçen yılın turizm açısından pozitif şekilde geçtiğini, bu yıl ise hem ortalama oda fiyatlarında hem de ortalama doluluklarda yüzde 12 - 15 artış beklediklerini kaydetti.

Eresin, turizmde daha önceki pozitif rakamlara dönülmeye başlandığını ifade ederek, “Kruvaziyerin yanaşabileceği limanlarımızın hazır olması, kongre ve seminerlere daha çok şehirde ev sahipliği yapabilmemiz lazım. İstanbul’un kongrede öne çıkması için sektör el birliğiyle çalışıyor” dedi.

Erken rezervasyon için son fırsatlar
Eleman yok...

İstihdamın önemli bir problem olduğunu vurgulayan Eresin, istihdam edecekleri eleman bulamadıklarını, okullarda verilen yabancı dilin daha iyi olmasını temenni ettiklerini, çözülemeyecek sorunların olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Eresin, sektöre yapılacak yatırımlar konusunda önerilerde bulunduklarını ifade ederek, “Bir onaylama kurulu yapılsın ve sektörün farklı kesimlerinden temsilciler bulunsun. Bir otel yapılacağı zaman kuruldan onay çıksın. Bazı bölgelere otel yapılmasından yana değiliz. Turizm işletmesi olmayan bölgelere yoğunlaşmak lazım” diye konuştu.