Gündem Ermeni cemaati Çanakkale şehitlerine dua edecek

Ermeni cemaati Çanakkale şehitlerine dua edecek

22.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale Muharebeleri’nin 100. yılında Ermeni Cemaati tarafından bir ilke imza atılarak, şehitler için dua okunacak.

Ermeni cemaati Çanakkale  şehitlerine dua edecek

Türkiye’deki Ermeni Kiliseleri’nde bugün gerçekleştirileceği belirtilen Pazar ayininde Çanakkale’de şehit düşen Hristiyan, Yahudi ve Müslüman Osmanlı askerleri için ilk kez dua edilecek. Yeşilköy Ermeni Kilisesi’nde yapılacak ayine Türkiye Ermenileri Patrikvekili Başepiskopos Arem Ateşyan ile Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun katılacağı, şehitler için yapılacak duanın Pazar ayininin bir bölümünde okunacağı bilgisi verildi.

İlk kez okunacak
Türkiye Ermenileri Patrikvekili Başepiskopos Arem Ateşyan, Çanakkale şehitleri için yapılacak dua hakkında Milliyet’e şu bilgileri verdi: “Kiliselerimizde her Pazar duamız olur. Bugün yapacağımız Pazar ayininde Çanakkale’de şehit düşenler için rahmet dileyeceğiz. Bu dua Türkiye’deki tüm kiliselerimizde ilk kez okunacak.”
Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Margirit Dikme ise, “Sayın Ateşyan ve Patriklik bu talebimizi uygun görerek izin verdi. Bizim bildiğimiz 8 kilisede dua edileceği. Çanakkale’de Müslüman Türkler gibi mücadele verip şehit düşen Ermeni ve Hristiyan vatandaşlarımız bulunuyor. Bu gerçeklik yıllarca bastırılmıştı. Dua ile bir ilke imza atılmış olacak” diye konuştu.

Yazarlar