Gündem Ermenistan’a sembolik gözdağı

Ermenistan’a sembolik gözdağı

26.06.2015 - 23:19 | Son Güncellenme:

Türkiye; Dağlık Karabağ sorununda Azerbaycan’ın yanında olduğu konusunda Ermenistan’a askeri boyutu da olan sembolik önemi yüksek bir mesaj verdi.

Ermenistan’a sembolik gözdağı

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Genelkurmay karargahında görevli çok sayıda korgeneral – koramiral katıldı.

Haberin Devamı

Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle resepsiyonda alkollü içki servisi yoktu. Yemek servisi de, iftar saatinde yapıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, konuşmasını yaptıktan bir süre sonra resepsiyondan ayrıldı.

Ancak komutanlar resepsiyonda yaklaşık 2.5 saat kaldı. İki orgeneral ve Genelkurmay’da J Başkanı olarak adlandırılan çok sayıda korgeneralin katılımı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’ın yanında olduğu mesajı sembolik düzeyde verilmiş oldu.

Resepsiyonda, resmi törenin ardından Azeri sanatçı Cavit Tebrizli, Azeri türkülerini seslendirdi. Sanatçı, Çırpınırdı Karadeniz türküsünün Azerbaycan’a uyarlanmış formunu da söyledi. Bu türküdeki “Azerbaycan bayrağını Karabağ’a asacağız” sözleri de yer aldı.

Haberin Devamı

Komutanlar, tempo tutarak, sıra halinde durdukları yerden türküye eşlik etti. Azerbaycan Halk Dansları Derneği’nin folklor gösterisi de ilgiyle izlendi.