Dünya Ermenistan'da karakol saldırısı

Ermenistan'da karakol saldırısı

27.07.2016 - 09:25 | Son Güncellenme:

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Erebuni polis karakolunu 10 gündür işgal eden Sansa Tsrer silahlı grubunun iki üyesi, polisle çatışmayla girdikten sonra teslim oldu. Grubun lideri ve oğlu, çatışmada ağır yaralandı.

Ermenistanda karakol saldırısı

Emniyet Müdürlüğü Halkla ilişkiler ve Enformasyon Dairesi, "Sansa Tsrer" adlı silahlı grubun iki üyesinin sabah erken saatlerde polisle çatışmaya girdikten sonra teslim olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Grubun lideri Pavlik Manukyan ve oğlu Aram, çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Çatışma sırasında gruptan iki kişinin daha yaralandığı ancak ambulansın karakola yaklaşmasına izin vermedikleri belirtildi.

Halihazırda karakolda gruptan 24 kişinin bulunduğu sanılıyor. Saldırganların teslim olması için görüşmeler devam ediyor.

Bu arada yüzlerce kişi, Sansa Tsrer grubu üyelerinin zarar görmemesi için karakolun bulunduğu sokakta eylem yaptı. Muhalefet liderleri, halkı karakol önünde toplanmaya çağırdı.

Göstericileri sokaktan uzaklaşmaları konusunda uyaran Emniyet Müdürlüğü, aksi takdirde polisin gösteriyi dağıtacağını açıkladı.

Silahlı grup, Erebuni polis karakoluna 17 Temmuz'da saldırı düzenlemiş ve 7 kişiyi rehin almıştı. Çıkan çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet Müdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı. 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını ve Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini isteyen silahlı grup, rehineleri birkaç gün arayla serbest bırakmıştı.

Haberin Devamı

Karakol önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada da 51 kişi yaralanmış, 136 kişi gözaltına alınmıştı.