Kayseri ERÜ TIP ÖĞRENCİLERİ CİNSEL AYRIMCILIĞA KARŞI PEMBE GİYDİ

ERÜ TIP ÖĞRENCİLERİ CİNSEL AYRIMCILIĞA KARŞI PEMBE GİYDİ

09.04.2014 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

ERÜ TIP ÖĞRENCİLERİ CİNSEL AYRIMCILIĞA KARŞI PEMBE GİYDİ

Toplumda, Homoseksüel ve Transseksüel'lere karşı tutulan tavır ve şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla ERÜ Tıp Fakültesi öğrencileri pembe kıyafetler giydi.
Kanada'da bir eşcinsel gencin, pembe tişört giydiği için dövülmesi üzerine her yıl Nisan ayının ilk haftası, toplumun dayattığı cinsiyet algısına karşı çıkan insanlar pembe renk giyiyor. Bu amaçla tüm dünyada Homofobi ve Transfobi'ye karşı 9 Nisan 'Pembe Günü' aktiviteleri düzenleniyor. Bu kapsamda, TurkMSIC(Türk Tıp Öğrencileri Birliği) Erciyes Yerel Birliği üyeleri, cinsel yönelimi farklı bireylerin toplumun diğer kesimleri gibi eşit haklara sahip olması amacıyla toplandı. Toplumun her kesiminde Homoseksüel ve Transseksüel insanların fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirten Üreme Sağlığı ve HIV/AIDS Alt Komite Direktörü Rabia Saygın, "Toplum baskısı yüzünden psikolojik sorunlar homoseksüellerde daha sık görülmekte. Homofobiden, ön yargı ve korkudan dolayı homoseksüeller eşit sağlık hizmeti alamamakta.
Bizler de birer hekim adayları olarak, toplumun her kesiminin dil, din, ırk, cinsiyet ve cinsel yönelim farkı gözetmeksizin eşit sağlık haklarına sahip olduğuna inandığımız için, pembe giyerek bu harekete destek
verdik. Erciyes TurkMSIC Yerel Birliği ve tıp öğrencileri olarak cinsel yönelimi farklı bireylere karşı tutulan bu tavırların bitmesini ve bir daha bu tür olumsuz olayların yaşanmamasını istiyoruz" diye konuştu.
Toplumun cinsel ayrımcılık konusunda daha hassas ve duyarlı olması gerektiğini ifade eden ERÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Merisa Sinem Arslan ise, "Toplum olarak cinsel ayrımcılıktan vazgeçmeliyiz. Bizler de bugün burada toplanarak bu konuya dikkat çekmek istedik. Amacımız her türlü şiddete karşı çıkıp farkındalık yaratmaktır" şeklinde konuştu.