Gündem Eryetiş & Balkanlar meslekte iddialı

Eryetiş & Balkanlar meslekte iddialı

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitim hayatına 1987’de başlayan Eryetiş & Balkanlar Eğitim Kurumları’nın Pendik Tavşantepe, Pendik Bahçelievler, Kartal Yakacık, Kartal Havacılar olmak üzere 4 eğitim kampüsü bulunuyor. “Biz Eğitim İçin Varız” sloganıyla hareket eden kurum, 21. yüzyılda yaşayan toplumların itici gücünün bilgi olduğu gerçeğinden yola çıkarak öğrencilerini bilgiye ulaşan, işleyerek yeniden üreten, ulaşım, bilişim, iletişimde yaşanan gelişmeleri algılayıp yorumlayarak kendi pozisyonunu doğru belirleyen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

Eryetiş & Balkanlar meslekte iddialı

Kurum ayrıca öğrencilerinin çevresel ve toplumsal sorunlara karşı duyarlı, çok yönlü düşünen, farklı inançlara saygılı, milli değerleri benimseyen, geliştirilmesine ve evrensel değerler düzeyine yükseltilmesine katkı sağlayan bireyler olmasını da amaçlıyor. Bu kapsamda Yakacık Balkanlar Koleji İlkokulu-Ortaokulu ve Balkanlar Koleji Pendik Ortaokulu’nda öğrenme süreçlerinde çoklu zekâ ve öğrenme stilleri öğretisini temele alarak öğrencinin zekâ haritasına uygun eğitsel etkinlikler gerçekleştiriyor.

Uygulamalı dersler var

Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi’nde öğrencilerini, farklı ülkelerden gençlerle buluşturarak bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenliyor. Almanya, Hollanda, İspanya ve Beyaz Rusya ile yapılan projelere yeni projeleri eklemeyi amaçlayan kurum, İngilizce başta olmak üzere seçmeli yabancı dil olarak Almanca, İspanyolca ve Rusça öğretiyor. Anadolu Lisesi’nde 9. sınıftan itibaren üniversite hazırlık programı sunuluyor.

Kurumun Özel Nasibe Eryetiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hemşirelik, acil tıp teknisyenliği, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği alanlarında öğrenci yetiştiriliyor. Lisenin, uygulamalı eğitimleri ise bölgedeki hastanelerle yaptığı protokol kapsamında gerçekleştiriliyor.

Eryetiş Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Türkiye’nin ilk ve tek özel denizcilik meslek lisesi özelliğine sahip. Gemi yönetimi alanında eğitimler veren okulda, öğrenim süresi 4 yıl. Yabancı dili İngilizce olan okuldan mezun olanlar, açık deniz stajlarını bitirip Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda başarılı olmaları halinde 500 GT’luk gemilerde görev yapabiliyorlar.