Erzurum ERZURUM VE BAYBURT’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

ERZURUM VE BAYBURT’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

03.12.2015 - 00:46 | Son Güncellenme:

.

ERZURUM VE BAYBURT’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Erzurum ve Bayburt’ta gece saatlerinde başlayan etkili kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.
Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışının etkisi altına girdi. Erzurum ve Bayburt’ta gece saatlerinde başlayan ve hızını artıran kar ve tipi, adeta hayatı felç etti. Yüksek kesimlerde görülen tipi nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda mahsur kaldı. Erzurum-Bayburt Karayolu Kop Dağı mevkiinde yolda mahsur kalan TIR’lar traktörlerle çekilerek kurtarılmaya çalışıldı. Erzurum’da tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezra ulaşıma kapandı. AFAD ekipleri kar ve tipi nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan vatandaşlarının yardımına yetişebilmek için gece boyu mesai yaptı.
Erzurum kent merkezinde ise yoğun kar yağışı ve rüzgar nedeniyle tipi oluştu. Görüş mesafesinin kısa olması ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. Bazı sürücüler, trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar da yolda kalan araçları iterek, sürücülerin ilerlemesini sağladı. Kent meydanlarında ise öğrenciler kartopu oynadı.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars ve Ardahan’da etkili olacağını bildirerek, özellikle gizli buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.