Gündem Esaretten 12 gün sonra kurtarıldı

Esaretten 12 gün sonra kurtarıldı

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de çocuk gelin yapılmak için zorla kaçırılan 17 yaşındaki H.S., düzenlenen operasyonla 12 gün sonra kurtarıldı. H.S.’yi kaçıran M.A.S. ile birlikte 3 kişi gözaltına alınırken, genç kız ailesine teslim edildi

Esaretten 12 gün sonra kurtarıldı

Mardin’in Yeşilli ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan ve görgü tanıklarının ifadelerine göre 3 Şubat günü akşam saatlarinde bir araca zorla bindirilerek kaçırılan H.S., polisin düzenlediği operasyonla kurtarılarak ailesine teslim edildi. Aynı mahallede oturan yedi kız çocuğu babası 55 yaşındaki M.A.S. tarafından kaçırıldığı iddia edilen H.S. ile ilgili haberlerin kamuoyuna yansımasından sonra emniyet özel bir ekip oluşturarak kaçırılın kızın izini sürmeye başladı. Bölgedeki bütün işyeri ve mobese kamera kayıtlarını incelemeye alan polis ekibi, genç kızın merkez Artuklu ilçesine bağlı Kabala mahallesindeki bir evde tutulduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Erkek çocuk istemiş

Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla kızın tutulduğu eve Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerine bağlı ekiplerin katılımıyla operasyon düzenlendi. Evin etrafını saran polis ekipleri, uyarılara rağmen kapının açılmaması üzerine çilingirle çelik kapıyı açtırdı. Polisler evde bulunanları etkisiz hale getirerek, kaçırılan H.S.’yi kurtardı ve ailesine teslim etti. Polis ekipleri, H.S.’yi evlenmek amacıyla kaçırdığı belirtilen M.A.S. ile ona yardım eden üç kişiyi de gözaltına aldı. Yedi kız çocuğu babası M.A.S.’nin H.S.’yi kaçırmadan önce babasından istediği, babanın da buna karşı çıktığı belirtilmişti. M.A.S.’nin erkek çocuğu olmadığı için genç kızla evlenmeyi istediği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Valilikten açıklama Mardin Valiliği’nden de H.S.’nin kurtarılmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı. H.S.’nin bulunması için emniyet ekiplerinin operasyon düzenlediği belirtilen açıklamada, “Çalışmalar neticesinde, 14 şahsa ait toplam 16 farklı adreste arama gerçekleştirilmiş, aramalar neticesinde zorla alıkonarak kaçırılan şahıs, 13 Şubat günü alıkonulduğu adreste bulunmuştur. Olayın şüphelisi şahıs ve bu şahsa yardım ettiği tespit edilen 3 şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan
4 şüpheli şahsın adli işlemleri halen devam etmektedir” denildi.

‘Zorla evlenmek istedi’

Kızının kurtulmasının ardından konuşan baba Muhsin Semin, kızının bulunmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. “Kaçıran adam 55 yaşında. Kızımla zorla evlenmek istiyor” diyen baba Semin, “Kızım onun torunu yaşında. Kaymakamımız, valimiz, bakanlar bizleri arayıp yardımcı olacaklarını söylediler. Kızımın bulunmasında katkıları olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.