Gündem Eşcinsel ilişkiye girerken yakaladığı için bıçakla öldürmüş

Eşcinsel ilişkiye girerken yakaladığı için bıçakla öldürmüş

28.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Beş cinayetin failleri yakalanırken, kurbanlardan ikisinin eşcinsel oldukları gerekçesiyle öldürüldüğü öne sürüldü

Eşcinsel ilişkiye girerken yakaladığı için bıçakla öldürmüş

Ankara’da, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nca kurulan özel ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarda, farklı tarih ve adreslerde işlenen beş cinayete ilişkin çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Çubuk’ta köy mezarlığından çıkan iki erkek cesedin zanlısı ve azmettiricisi işyeri sahibi arkadaşı çıktı. Zanlı Ali Ö., ifadesinde, öldürülen Battal Şentürk’ün cezaevinde kaldığı dönemden arkadaşı olduğunu, cezaevinden çıktıktan sonra kendisinin yanında kalmaya başladığını, olay günü ise ilk defa gördüğü bir erkekle iş yerinde ilişkiye girerken yakaladığını söyledi. Şentürk'ü eşcinsel olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü ifade eden Ali Ö., olay sırasında ise diğer faili meçhul cinayetlerin zanlıları olan Ahmet A., Yiğit K.G., Eren E.A. ve Murat K.’nın da yanında bulunduğunu söyledi. Ali Ö.'nün geçtiğimiz martta başlayan ve ekimde sona eren cinayetler zinciri zanlılarının kaçmasını ise kendisinin sağladığını itiraf ettiği belirtildi.

Ankara’da faili meçhul cinayetleri aydınlatmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro’sunca kurulan özel ekipler tarafından yapılan çalışmalarda polisi bile şaşkına uğratan cinayetler zinciri ortaya çıktı. Keçiören’de başlayan ve Çubuk’taki bir köy mezarlığında son bulan faili meçhul cinayetler zincirinde zanlıların birlikte hareket ettikleri tespit edildi.

İLK CİNAYET TARİHİ: 20 MART 2017

Edinilen bilgiye göre ilk cinayet olayı 20 Mart 2017’de Keçiören Tepebaşı’nda bulunan bir kafe önünde meydana geldi. Aralarında yaşanan tartışma sonucu zanlılar Ahmet A. ile Yiğit K.G., akşam saatlerinde kafe çevresinde silahla Baran Aslan’ı öldürerek ortadan kayboldu. Daha sonrasında pitbul lakaplı Ahmet A., 2 Haziran 2017’de ise bu kez tek başına daha önceden husumetleri oldukları öğrenilen Serkan Kılıç’ı Keçiören Şenlik Mahallesi'nde 23.30 sıralarında silahla öldürerek olay yerinden uzaklaştı.

Firari olduktan sonra birlikte hareket etmeye başlamışlar

Batıkent’te bir gazino önünde meydana gelen cinayet zanlılarının isimleri ise bu sefer başkaydı. Geçtiğimiz ekimde yaşanan olayda gazinoda şef garson olarak çalışan Yılmaz Çetinkaya, Eren E.A. ile Murat K. tarafından tabancayla öldürüldü. Daha önceden tanışan, ancak pek sık görüşmeyen üç cinayet olayının zanlıları ayrı ayrı işledikleri cinayet olaylarından firari olduktan sonra birlikte hareket etmeye başladı. Zanlıların aynı adreste saklanmaya başladıkları, aynı evde kaldıkları belirlendi.

HER HAFTA EV DEĞİŞTİRDİLER

Polisi atlatmak için her hafta farklı adreste saklanan zanlılar, kaçışlarında yakalanmamak için Gürcü plakalı otomobil kullandı. Cinayet Bürosu'nca kurulan özel ekiplerce 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınan zanlıların maddi durumlarının iyi olmamasına rağmen aralarında villanın da bulunduğu lüks yerlerde kalması polisin dikkati çekti.

HERKES O İSMİ VERDİ

İfadelerinde kendilerine yardım ve yataklık edenlerin sorusuna zanlılar sadece tek ismi verdi. Cinayet zanlılarının Ostim Sanayi Bölgesi’nde (OSB) metal ve otomotiv alanında büyük bir firma sahibi olan Ali Ö.’nün kendilerine saklanacakları adreste ve polisten kaçışlarında Gürcü plakalı araç temin ettiğini ifade ettikleri öğrenildi.

HEM ÖLDÜRMÜŞ, HEM AZMETTİRMİŞ

Çubuk’ta köy mezarlığından çıkan iki erkek cesedin zanlısı ve azmettiricisinin Ali Ö. olduğu tespit edilirken, zanlının cinayetlerden birini kendi iş yerinde işlediği, diğerini de diğer olayların faillerine işlettiği belirtildi. Ali Ö.’nün ifadesinde, öldürülen Battal Şentürk’ün cezaevinde kaldığı dönemden arkadaşı olduğunu belirttiği, cezaevinden çıktıktan sonra yanında kalmaya başladığını, olay günü ise ilk defa karşılaştığı ve henüz kimliği tespit edilemeyen kişiyle iş yerinde ilişkiye girerken yakaladığını söylediği öğrenildi. Şentürk ile arkadaşını eşcinsel olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü ifade ettiği bildirilen Ali Ö.’nün olay sırasında ise diğer faili meçhul cinayetlerin zanlıları olan Ahmet A., Yiğit K.G., Eren E.A. ve Murat K.’nın da yanında bulunduğunu dile getirdiği kaydedildi. Zanlının Şentürk’ü olay yerinde öldürdüğü, Şentürk’ün arkadaşını ise diğer olayların faillerine öldürttüğü öğrenildi.

11 DAKİKADA YAKALANDILAR

Polisin zanlıları yakalamaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda olayların faillerinin Keçiören’de saklandıkları belirlendi. Zanlıların adreslerinin tespitinin ardından 11 dakika içinde baskın yapan polisler, cinayet zanlıları olan Ahmet A., Yiğit K.G., Eren E.A. ve Murat K.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda cinayet olaylarında birlikte hareket ettikleri öğrenilen Ali Ö. de yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.