Gündem Esenboğa pistinde panik!

Esenboğa pistinde panik!

24.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Esenboğa Havalimanı’ndan İstanbul seferini yapmak üzere kalkışa hazırlanan uçak, bir başka uçağın iniş önceliği istemesi üzerine kule tarafından durduruldu. Pilotun yolculara, “Kule tavsiyesi üzerine en yüksek hızdan geri döndük” anonsu yaptığı belirtilirken, yolcular kısa süreli panik yaşadı

Esenboğa pistinde panik

Esenboğa Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 15.00’de havalanması planlanan TK2151 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağı, kalkışa geçtiği sırada Hava Trafik Kontrol Kulesi tarafından durduruldu.

Başka uçak öncelik istedi
Kalkış sırasında alana yaklaşan başka bir uçağın, teknik bir sorun nedeniyle iniş önceliği istemesi üzerine İstanbul uçağının durdurulduğu, döndükten sonra da frenlerinin soğutulduğu belirtildi. Daha sonra ise yolcular için yeni bir uçak tahsis edildiği kaydedildi. Pilotun uçaktaki yolculara, “Kule tavsiyesi üzerine en yüksek hızdan geri döndük” anonsu yaptığı belirtildi. Uçaktaki yolcular yaşanan olay nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. İniş önceliği isteyen uçak da sorunsuz bir şekilde alana iniş yaptı. Yetkililer, uçuş ve yolcu güvenliği açısından risk yaratan herhangi bir durum olmadığını kaydetti.