Gündem Eşini bağlama çalarak uğurladı

Eşini bağlama çalarak uğurladı

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir süredir kanser tedavisi gören Arif Sağ’ın eşi Yıldız Sağ son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının 46 yıllık hayat arkadaşı 62 yaşında vefat eden Yıldız Sağ için Karacaahmet Cemevi’nde cenaze töreni yapıldı.

Eşini bağlama çalarak uğurladı

Arif Sağ’ın ayakta durmakta zorlandığı cenazede kızı Aslı Sağ ve oğlu Tolga Sağ, sevenleri ve yakın dostları yalnız bırakmadı. Cemevi’nde düzenlenen cenaze merasiminin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilen Yıldız Sağ’ın cenaze törenine katılan isimler arasında Orhan Gencebay da vardı. Yaşanabilecek tahlisiz bir olaya karşı geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, polislerin görev yaptığı cenaze töreninde Arif Sağ’a sarılarak teskin eden Gencebay, baş sağlığı diledi.

Cenaze törenine Berhan Şimşek, Sıtkı Süreyya Önder ve Fikri Sağlar gibi politika ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

Alevi deyişleri söylendi

Haberin Devamı

Törende Alevi Bektaşi geleneğinde Duaz-ı imam adı verilen Alevi deyişleri söylendi. Yıldız Sağ’ın oğlu Tolga Sağ da Erdal Erzincan ve Dertli Divane ile birlikte tabutun başında bağlama çalıp alevi deyişi söyledi.