Gündem Eşinin yanında pazarda vurdular

Eşinin yanında pazarda vurdular

30.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da eşiyle birlikte semt pazarında alışveriş yapan Astsubay Necdet Aydoğdu maskeli iki kişinin silahlı saldırısında başından vuruldu. Astsubay’ın durumu kritik...

Eşinin yanında pazarda vurdular

Diyarbakır’da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan bir astsubay, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların arkadan yaklaşıp başına ateş ettiği astsubay Necdet Aydoğdu’nun önce şehit olduğu haberi geldi ancak kalp masajıyla hayata döndürüldü.
Saldırı Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde çarşamba günleri kurulan semt pazarında dün saat 16.30 sıralarında yaşandı. Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli olduğu belirtilen Astsubay Necdet Aydoğdu, yanında eşi ile birlikte pazarda alışveriş yaparken arkadan yaklaşan ve yüzleri maskeyle kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların başına silahla ateş açtığı astsubay Aydoğdu ağır yaralandı.

Saldırganlar kaçtı
Saldırganlar kaçarken, Aydoğdu’ya ilk müdahale 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı. Astsubay Necdet Aydoğdu, ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp masajı yapılan Aydoğdu’nun hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.
Polis, saldırganları yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat timi sevk edildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay: Hunharca adice ve kalleşçe
Genelkurmay Başkanlığı’dan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun yüzleri maskeli iki kişi tarafından saldırıya uğraması ile ilgili yapılan açıklamada “29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Kırat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır” denildi. Açıklamada “Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

HDP: Asla kabul etmiyoruz, kınıyoruz
HDP, saldırının ardından yaptığı açıklamada “Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz” dedi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan dün yapılan açıklamada, Diyarbakır’da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini ve astsubayın ailesine sabır diledikleri belirtildi. “Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz” görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ne yazık ki son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor. Türkiye, hızla sonu belirsiz olan bir ortama sürüklenme tehlikesini yaşıyor. Gelişmelerin, toplumsal ve politik ortamı daha fazla zedelemeden ve istenmeyen sonuçlara sürüklemeden durdurulması için HDP olarak üstümüze düşeni yapma konusunda kararlıyız. Bir kez daha herkesi sağduyuya, çözüm ve barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye, Türkiye’yi yeniden çatışmalı bir ortama sürükleyecek tutumlardan kesinlikle uzak durmaya çağırıyoruz.”
ANKARA Milliyet

Yazarlar