Gündem Eşit, parasız, bilimsel laik ve anadilde eğitim

Eşit, parasız, bilimsel laik ve anadilde eğitim

29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde dün bir araya gelen grup, “Laik Eğitim, Laik Yaşam”  mitingi düzenledi.

Eşit, parasız, bilimsel laik ve anadilde eğitim

Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki mitinge KESK’in çağrısıyla Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Sakarya’dan gelen sendika üyeleri katıldı. İncirli Caddesi’nde toplanan grup, Bakırköy Özgürlük Meydanı’na kadar yürüdü. “Laik eğitim, laik yaşam istiyoruz” pankartları ve “iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz” sloganlarıyla yürüyen gruptakiler, meydana arama noktalarından geçirilerek alındı.

Haberin Devamı

Ankara’da ise miting Kurtuluş Meydanı’nda başladı. Halkevleri, Konur Sokak’ta buluşarak Kızılay’dan Kolej Meydanı’na yürüdü. “Hırsız, katil Erdoğan” sloganlarıyla yürüyen gruplar, “Laik, bilimsel, anadilinde eğitim”, “Karanlığa karşı omuz omuza aydınlığa yürüyenlere selam olsun” pankartları taşıdı. Daha sonra konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tertip Komitesi Başkanı Fevzi Yılmaz şunları kaydetti:

“Yıllardır inanç istismarı üzerinden eleştirmeyen nesiller yetiştirmek için; laik-bilimsel eğitim anlayışıyla çelişen uygulamaları adım adım hayata geçirdiler. Savaşın değil barışın, tecavüzün değil, cinsiyet eşitliğinin egemen olduğu bir ülke için umut biziz.”

Samsun’da 1 gözaltı

Haberin Devamı

Öte yandan Samsun’daki miting öncesi alana gelen K.G. isimli bir kadın, “Bu ülke sizin yüzünüzden bu hale geldi” diyerek katılımcılara saldırmak istedi. Kadın gözaltına alındı.