Ankara Eskişehir'deki Fetö/Pdy Davasında Karar

Eskişehir'deki Fetö/Pdy Davasında Karar

06.12.2017 - 11:06 | Son Güncellenme:

Terör örgütünün Anadolu Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 40 sanıktan 21'ine, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi

Eskişehirdeki Fetö/Pdy Davasında Karar

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11'i tutuklu 40 sanıktan 21'i, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ'nün Anadolu Üniversitesi yapılanmasına yönelik davanın karar duruşmasında, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Fatih Said Noğay ve Ramazan Atılgan'ı 12'şer yıl, Metin Arslan'ı ise 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.

Sanıklardan Adem Öztürk, Erdal Arslan, Fatih Tokmak, Gökhan Serin, Mehmet Uzun, Murat Özçelik, Ömer Kaçmaz, Serpil Altay, Şükrü Görgülü, Turgay Tay ve Yasemin Ceylan, Anadolu Üniversitesi rektörlüğünde memur olarak çalışan Zekeriya Yıldırım'ın 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmasına karar veren heyet, sanıklardan Rıdvan Say ile Yusuf Oysal'ı 3 yıl 1 ay 15'er gün hapse mahkum etti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanıklardan Saadet Demir ve Abdullah Genç'i 2 yıl 1'er ay hapisle cezalandırırken, Emine Uğur ile Enes Rahat'a 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezası verip, etkin pişmanlıktan yararlanmalarından dolayı hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar vererek tahliye etti.

Sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi göz önüne alan heyet, Adem Öztürk, Erdal Arslan, Fatih Tokmak, Gökhan Serin, Mehmet Uzun, Murat Özçelik, Ömer Kaçmaz ve Turgay Tay'ın elektronik kelepçeyle tahliyesine hükmetti.

Heyet, tutuksuz sanıklardan Zerrin S, Alaattin S, Ayhan S, Banu Büşra A, Cem K, Ergül K, Fatma Doğan Y, Hüseyin P, İsa T, Ömer U, Ramazan Ufuk B. ve Yaşar Alpaslan D'nin beraatine karar verdi.

Ayrıca tutuklu sanık Caner Kaya'nın elektronik kelepçe ile tahliyesine karar veren ve dosyasını başka bir dosya ile birleştiren heyet, 6 tutuksuz sanığın da dosyasını ayırarak daha detaylı incelenmesi için farklı bir dosyayla birleştirdi.