Eskişehir ESKİŞEHİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 92. YILI

ESKİŞEHİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 92. YILI

01.09.2014 - 13:53 | Son Güncellenme:

.

ESKİŞEHİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 92. YILI

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yılı münasebetiyle mesaj yayımladı.
Vali Tuna, büyük bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu kazanılan Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın coşkusu, heyecanı ve onuru içinde olduklarını kaydetti.
“Eskişehir halkımız Millî Kuvvetlerle birlikte; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle değişik cephelerde savaşa katılarak, düşmana ağır kayıplar verdirmiş, üstün kahramanlıklar göstermiştir” ifadelerini kullanan Tuna, mesajına şöyle devam etti:
“Her sayfası ayrı bir zaferle taçlanmış olan şanlı tarihimizin, Eskişehirlilerin onur ve cesaretiyle daha da yüceltilmiş olması hepimiz adına gurur vericidir. Eskişehir büyük mücadelenin merkezlerinden biridir ve modern Türkiye’nin kuruluşunun yapı taşlarının üst üste konulduğu yerdir. Dönemin Öğretmen Okulu Fen Öğretmeni Murat Bey, Odunpazarı’ndaki bir mitingde Eskişehirlinin ve aslında bütün Türk milletinin tarihî duruşunu şöyle özetler: “…esir yaşamak istemiyoruz. İşte bağırıyoruz, biz bunu istemiyoruz. Biz aç kalacağız, her türlü maddi mahrumiyetlere katlanacağız, fakat müstakil ve hür yaşayacağız. Kendi bayrağımızın altında, kendi kanunlarımızın geçerli olduğu topraklarımızın üzerinde yaşayacağız.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur” sözlerinde olduğu gibi Eskişehir Valiliği olarak, müteşebbis ve çalışkan Eskişehir halkının da desteği ile ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hızla ilerlemekteyiz. Bu tarihî günde millî birliği ve beraberliği sağlayarak yurdumuzun kurtarılması, Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan Büyük Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu acılı ve karanlık günleri geride bırakmanın gururuyla, içinde bulunduğumuz huzur ve güven ortamının değerini kavramanın bilinci içerisinde güzel ilimiz Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıl dönümünü tebrik ediyor, halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yazarlar