Hatay Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkmayı Teşvik Ediyor

Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkmayı Teşvik Ediyor

05.12.2016 - 14:02 | Son Güncellenme:

Hatay ve Osmaniye'de esnaf Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli kampanyalar düzenlendi

Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkmayı Teşvik Ediyor

HATAY/OSMANİYE (AA) - Hatay ve Osmaniye'de esnaf, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli kampanyaları hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Hatay'ın Hassa ilçesinde bir berber, 100 dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Hassa ilçesindeki esnaf da destek veriyor.

Aktepe Mahalllesi'nde berberlik yapan Hayrettin Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine kampanyaya destek olduğunu belirterek, "Avrupa'nın Türkiye'ye karşı yaptığı oyunlara biz esnaf olarak hazırız. Bu konuda esnaf olarak Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız. Türkiye'nin neresinden olursa olsun 100 dolarını bozdurup makbuzunu getirene saç sakal tıraşını ücretsiz yapıyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini kaydeden Yeniçeri, Türk milletinin 15 Temmuz'da nasıl dik durduysa bu zorlu günlerde de aynı cesareti göstereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeniçeri, kampanyasını ise iş yerinin camına yapıştırdığı "100 dolar bozdur, fişini getir, saç sakal tıraşı bedava. Yalnız değilsin Cumhurbaşkanım" yazılı kağıt asarak duyurdu.

- Dolar bozdurana şalgam ve simit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Osmaniyeli esnaf da "Bozdur doları iç şalgamı" sloganıyla destek veriyor.

Şalgam dükkanı işleten Songül Canbolat, yaptığı açıklamada, halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduğunu söyledi.

Türk lirasının değer kazanması için yurt genelinde yapılan kampanyalara destek verdiklerini ifade eden Canbolat, "Esnaf olarak 100 dolar bozdurana simit şalgam ikramında bulunuyoruz. Bütün halkı dolar bozdurmaya davet ediyoruz. Türk liramızın tekrardan değer kazanabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kadirli ilçesinde fotoğrafçılık yapan Ali Kafalı da 300 dolar bozdurana vesikalık fotoğraf hediye ediyor.

Kafalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesi Türk lirasına sahip çıkmaya davet ettiklerini belirterek, "Geleceğimiz ve ülkemiz için paramıza sahip çıkacağız. Bizim dolar veya avro ile işimiz yok. 300 dolar veya avro bozdurup dekontunu getirene vesikalık ve biometrik fotoğraf çekimi hediye ediyoruz. Diğer esnafın da bize destek vermesini bekliyoruz." dedi.