Ekonomi ‘Esnafa kredi desteği artacak’

‘Esnafa kredi desteği artacak’

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kırşehir’de düzenlenen 31’inci Ahilik Haftası’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Sicil affından ÖTV muafiyetine, Ahilik Sandığı uygulamasından faizsi krediye kadar desteklerimiz sürecek” dedi.

‘Esnafa kredi desteği artacak’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Ticaret Bakaın Ruhsar Pekcan, dün Kırşehir’de düzenlenen 31’inci Ahilik Haftası ve 54’üncü Esnaf Bayramı kutlamalarına katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Esnafa verilen kredi desteklerinin artacağını, esnaf ve sanatlarlar için yeni düzenlemeler getirdiklerini belirten Oktay, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bugün burada tam bir kardeşlik iklimi içerisinde önemli bir geleneği ihya ediyoruz. Bu sene 31’incisini kutladığımız bu törenlerle bir kez daha köklerimizle kadim geleneğimizle olan bağlarımızı yeniliyor, güçlendiriyoruz. Elimizde bulunan bu hazinenin kıymetini bilerek, bu mirası geleceğe taşıyacak olan siz kıymetli esnafımız için yeni düzenlemeler hayata geçiriyoruz. Sicil affından ÖTV muafiyetine, Ahilik Sandığı uygulamasından faizsiz kredi desteklerine kadar verdiğimiz destek artarak devam edecek.”

‘Esnafa kredi desteği artacak’

Oktay, Ahilik kaftanı giydi.

‘Sahip çıkacağız’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, Anadolu’daki Ahilik geleneğine sahip çıkmak için çeşitli faaliyetlerde bulunacaklarını dile getirerek şunları söyledi: “Ahilik kültürü yüreğinden çıkarıp Anadolu topraklarına bıraktığı bir mirastır. Bu mayanın özü dürüstlük, diğerini düşünmektir. Ahiliğin önemli ilkelerinden biri de yerliliktir. Bildiğiniz gibi bugünlerde yerli üretim logomuzu geliştirdik. Yerli üretimimize sahip çıkmak, alın terimize sahip çıkmak, çocuklarımızın zengin geleceğine sahip çıkmaktır. Ahiliğin temeli hilesiz iş, sağlam mal ve ölçülü kazançtır. Bakanlık olarak Ahilik kültürüne aykırı davrananları kınıyor, teşhir ediyor ve kınıyoruz. İç piyasada tüketiciye zarar veren üreticiyi cezalandırıyoruz. Tüketiciye zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Haberin Devamı

Neşet Ertaş’ın kabrine ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş ve babası bozlak ustası Muharrem Ertaş’ın kabirlerini ziyaret etti, okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Mezarlara çiçek bırakarak su döken Oktay, dua etti.

‘Esnafa kredi desteği artacak’

l SALİH GÜNER Kırşehir DHA