Gündem Esrarengiz kazada 2 cesedi alacaklardı

Esrarengiz kazada 2 cesedi alacaklardı

12.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de 2 kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı kazadan sonra olay yerine gelen araçtakilerin cesetleri ve yaralıyı almak istediği, jandarmanın bunu önlediği iddia edildi

Esrarengiz kazada 2 cesedi alacaklardı

İzmir’in Foça ilçesinde önceki gün meydana gelen kazada, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan BMW marka otomobil, park halindeki başka bir otomobile çarparak takla attı. Hurda yığınına dönen otomobilde üzerinden 24 yaşındaki A.A. adına nüfus cüzdanı çıkan sürücüyle yanında oturan Yılmaz İ. hayatını kaybederken 18 yaşındaki İsmail Altıntaş ise ağır yaralandı. Kaza yerinde yapılan incelemede ise 3 tabanca, bu silahlara ait mermilerle kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 38 kalaşnikof mermisinin yanı sıra bir de çelik yelek bulundu.

Üzerinde sahte kimlik bulundu
Kazanın ardından başlatılan soruşturmada, üzerinden A.A. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan kişinin Mahmut Kaya olduğu ortaya çıktı. Ölen diğer kişinin ise Yılmaz İ. olduğu ancak, cesedinin henüz yakınları tarafından teşhis edilmediği, cesetlerin DNA testinden sonra ailelerine teslim edileceği açıklandı.
Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren Altıntaş’ın İstanbul’da yaşayan ailesi de kazayı öğrenince hastaneye koştu. Yaklaşık iki aydır haber alamadıkları Altıntaş’ın geçen cuma günü eve geldiğini belirten yakınları, askerden dönen ağabeyini gören Altıntaş’ın daha sonra evden ayrıldığını söyledi. Hırsızlık suçundan hakkında arama kararı bulunduğu belirtilen Altıntaş’ın, yalnızca ailesine gösterildiği bildirildi.

Telefonlar inceleniyor
Bu arada kazadan hemen sonra gelen Audi marka otomobilden inenlerin, yaralı ve cesetleri çıkarmak istediği, bu sırada olay yerinden geçen jandarmanın uyarısıyla bundan vazgeçtiği de öne sürüldü. İstanbul’da yaşayan ve tefecilik yaptığı belirtilen bir kişi için çalıştıkları ileri sürülen üç kişinin Foça’ya bir işletme sahibiyle görüşmeye geldikleri iddia edildi.
Daha önce de çeşitli suçlardan kayıtları olduğu öğrenilen üç kişinin telefon görüşme kayıtlarının ilgili kurumlardan istendiği, yaptıkları görüşmelerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Yazarlar