Gündem Esrarengiz kazı 1.5 aydır bitmedi

Esrarengiz kazı 1.5 aydır bitmedi

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de 1.5 ay önce bir gecekonduda başlayan kazı, 20 kişinin 24 saatlik çalışmasıyla devam ediyor. Mahalleye giriş çıkışlar kapatılırken, bölgede Özel Harekat polisleri nöbet tutuyor

Esrarengiz kazı  1.5 aydır bitmedi

Mersin’in Tarsus ilçesinde 82 Evler Mahallesi’nde gecekondu türündeki bir evde polis gözetiminde yapılan esrarengiz kazı 1.5 aydır sürüyor.

Ankara’dan oluşturulan özel bir ekip, Özel Harekat polislerinin aldığı önlemler altında yaklaşık 1.5 ay önce mahalleye girdi. MİT görevlilerinin de yer aldığı ekip çalışmalara başlarken, sokağın giriş ve çıkışı zıhlı polis araçlarıyla kapatıldı.

Modern cihazların kullanıldığı kazıda, 24 saat esasına göre 20 kişi çalışıyor. Kazının ilk başladığı günlerde çevredeki binalara keskin nişancıların yerleştirildiği, evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında ise tam donanımlı özel harekat polisinin aldığı önlemler, bölgede oturan vatandaşların aşırı tepkisini çekince hafifletildi. Evin damında kurulan kulübede tam donanımlı Özel Harekat polisleri 24 saat esasına göre nöbet tutmayı sürdürüyor.

Define cinayetleri mi?

Esrarengiz kazı  1.5 aydır bitmedi


Kazının 2012’de Tarsus’ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayeti ile ilgili olabileceği konuşuluyor. O tarihte önce kendi tabancası ile vurulduğu açıklanan polis memuru Mithat Erdal’ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak, yargılandığı Tarsus 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 yıl hapse çarptırıldı. Polisin eşi Sibel Erdal ise, kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet yetkilileri tarafından engellendiğini iddia ederek bir süre önce üst makamlara dilekçe ile başvurdu. Eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, şüphelerini de bildirip geniş bir araştırma yapılması isteğini bu dilekçede belirtti. Kazının da başvurulardan sonra yapıldığını ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Milletvekili alana giremedi

Tarsus’a, yaşanan sel afeti ile ilgili incelemeler yapmak üzere gelen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kazı bölgesine girerek durumu yerinde görmek istedi. Atıcı’yı sokağın girişinde karşılayan sivil polisler, kazı yapılan eve girmesine izin vermeyerek konuyu güvenlikten sorumlu amire bildirdi. Bunun üzerine vekilin yanına gelen sivil amir, gazetecileri bölgeden çıkardı, kendisini ise bilgi vermek üzere kulübeye davet etti.

Yazarlar