Kayseri Etkin Pişmanlıkta Bulunan Fetö Sanığına 1 Yıl 6 Ay Hapis

Etkin Pişmanlıkta Bulunan Fetö Sanığına 1 Yıl 6 Ay Hapis

10.10.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

.

Etkin Pişmanlıkta Bulunan Fetö Sanığına 1 Yıl 6 Ay Hapis

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda bylock kullanıcısı iddiasıyla tutuklanan ardından etkin pişmanlıktan faydalanarak tutuksuz yargılanan sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Eski komiser olan inşaat işleri ile uğraşan Asker Ç. Fetullahçı Terör Örgütü’nün gizli iletişim ağı by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuklandı. Asker Ç. hakkında 10 Ekim tarihinde duruşma günü verilse de mahkemeye başvurarak, 7 Ağustos’ta verdiği etkin pişmanlıktan faydalandığı savunması ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.
15 TEMMUZ’A KADAR O PROGRAMI KULLANDIM"
Bünyanlı sanık Asker Ç., etkin pişmanlıkta bulunduğu savunmasında by lock kullandığını itiraf ederek, "A.A. isimli şahsın İldem’deki evinde yaptığımız sohbet toplantısında by lock isimli programı Erkan kod isimli sivil bir imam yüklemiştir. Bu şahıs 2014 yılı içerisinde by lock programının MİT tarafından çözüldüğünü, programın güncelleneceğini söyleyerek yeniden by lock isimli programı yükledi. İkinci programın simgesi Tango isimli mesajlaşma programının simgesiydi ancak üzerine tıklayınca by lock isimli program çalışıyordu. Ben bu programı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe gecesine kadar kullandım" dedi.
2008-2011 yılları arasında Kayseri PMYO’da görevli komiser olarak görev yaptığını söyleyen Asker Ç., sohbet toplantılarına 4. sınıf Emniyet Müdürlerin, baş komiserlerin katıldığını belirterek, tek tek isimleri mahkemeye sundu.
İTİRAFINDA HALEN GÖREVDE OLAN İSİMLER VAR
Asker Ç., ayrıca savunmasında mahkemeye bir çok ismi sunarken, halen aktif görevde olan bazı kişilerin de isimlerini verdi. Asker Ç., by lock listesinde 3 kişinin ekli olduğunu söyledi.
Sanık Asker Ç., duruşmada önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Yüce mahkemenin vereceği her türlü karara saygı duyarım" dedi. Sanık avukatı Metin Polat da, müvekkilinin her şeyi mahkemede anlattığını, açık celsede söylenmeyecek şeyleri anlattığını, pişman olduğunu ve müvekilinin cezaevinde kaldığı süre içerisinde diğer sanıklar tarafından ajan gözü ile bakıldığını belirterek, etkin pişmanlık maddelerinin en üst seviyede uygulanmasını istedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu etkin pişmanlıkta bulunan tutuksuz sanık Asker Ç.’ye ’silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Sanığın bu cezası 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.